simon07 Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Napisano 24 Lipiec 2012 Proszę o jakiekolwiek informacje, wymiar standardowy, brak otworu, Na górze E - pod spodem 5 Z S cyrylicą. Za wszelkie info dziękuję. Wyszła w Suwałkach.
simon07 Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Napisano 25 Lipiec 2012 Dziękuję, ale to nie marka narzędziowa.... Mam kilkadziesiąt licznych znaków i ten ma identyczne wymiary jak pozostałe, z cynkowej blachy mam nin 20 strzelecki pułk suwalski... Wiem, że to licznyj - kwestia tylko jakiego oddziału...
galecki_99 Napisano 25 Lipiec 2012 Napisano 25 Lipiec 2012 Nie jest to licznyj znak co prezentujesz, również mam kilkadziesiąt blach i stwierdzam nie jest to licznyj.Pozdrawiam
simon07 Napisano 3 Październik 2012 Autor Napisano 3 Październik 2012 http://odkrywca.pl/carska-blaszka-nietypowa,673449.html
simon07 Napisano 26 Lipiec 2012 Autor Napisano 26 Lipiec 2012 Mnie jednak twoje stwierdzenie nie przekonuje, nie ma na świecie alfy i omegi jednocześnie - wybacz. Zostanę przy swoim, dziękuje...
bjar_1 Napisano 28 Lipiec 2012 Napisano 28 Lipiec 2012 Tak jak koledzy stwierdzili wcześniej - nie licznik".
HU13ERT Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Skoro uważasz, że to nic innego niż licznyj to pewnie nic i nikt nie jest w stanie Cię przekonać, że jest inaczej. Dlaczego wg. mnie to nie jest carski żeton ewidencyjny:- za mało jest danych do określenia przydziału - jak założymy, że na środku to oddział to brakuje numeru pododdziału i numeru porządkowego żołnierza;- merytorycznie: nie znalazłem jednostki, która odpowiadałaby skrótowi na tej blaszce.- Eskadrony sygnowano Э" a litera na górze to E (je") - nigdy nie widziałem takiego skrótu pododdziału- 90% żetonów miało dziurkę (co oczywiście nie jest wykładnią bo posiadam i bez otworu) a ten jej nie ma.
psychotata Napisano 25 Lipiec 2012 Napisano 25 Lipiec 2012 https://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=marka+narzedziowa&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Bq0PUPXDNsXasgaf1YDYDw&biw=1152&bih=757&sei=Ca0PUOvVBYTdsgaOpIHADw
Pytanie
simon07
Proszę o jakiekolwiek informacje, wymiar standardowy, brak otworu, Na górze E - pod spodem 5 Z S cyrylicą. Za wszelkie info dziękuję. Wyszła w Suwałkach.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.