Skocz do zawartości

desanty

velmont66

Rekomendowane odpowiedzi

a one mają byc na kopanie czy do chodzenia ?
jak na kopanie, to nie spuszczałbym się nad wypasionymi".
czym dołki zakopujesz ? łopatką, koparką czy butem ?
jak butem to po pewnym czasie i tak czarna farba bedzie wspomnieniem.
znam goscia co 4 lata ma taką kupę" i nic sie nie rozleciało tylko wlasnię wytarło od zakopywania dołków
sam latam w zwykłych kamaszach wojskowych, takich jak z linku.
to ze z wygoda roznie bywa to juz kwestia gustu.

albo wygoda i lansik w terenie z ładnych" bucików, albo ekonomia

Tu nie chodzi o lansik". Jeśli na wypad jedziesz na cały dzień to liczy się wygoda. Czasem warto dać parę groszy więcej. W moich butach też już skóra starta ale trzymają się dobrze i po 10 godzinach chodzenia w różnych warunkach nie mam odbitych i spuchniętych stóp.

nie bierz tych opinaczy z 2 linku. Zauważ, że nie są przeszyte z podeszwą jak desanty. Ja kupiłem na all.. stare opinacze, czarne ale szyte tak właśnie jak desanty. Dałem 60zł. Chodziłem w desantach i opinaczach i mam wrażenie, że opinki są wygodniejsze. Na początku ciężko je rozbić ale potem jest luksus. Na początku chodziłem w domu 2 dni w mokrych skarpetach nie za grubych. Moczysz skarpetki (jak jesteś wrażliwy na doznania dotykowe to w ciepłej wodzie), wciągasz je na nogę i ładujesz się w butki. Chodzisz, aż skarpetki wyschną. Mi wystarczył jeden dzień (kilka godzin). Potem gazeta w buty żeby wyciągnąć wilgoć albo kilka godzin w przewiewnym miejscu i pastowanie. Powodzenia. Chodzę w opinaczach na kopanie po 7-8 godzin i nigdy mi się w nich noga nie spociła - nawet w upalne dni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie