Skok Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 Dzięki. Kappen z mosiądzu to ładny :-)Nie umywa się on jednak do waszych towarów. U mnie o CK ciężko.Pozdr
narcopolo Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 Shluka -> odznaka nie jest ciężko dostępna, jak nabyłem swoją to później w przeciągu tygodnia były trzy takie same na różnych serwisach aukcyjnych, ale wcześniej w ogóle na nią trafić nie mogłem :-(Taka mała złośliwość sprzedających.Żeby nie trolować zdjęcie kompanii. Po bokach moi ulubieńcy czyli żołnierze spod znaku Czerwonego Krzyża. Mam nadzieje kiedyś uzbierać całe oporządzenie sanitarne A-W.
Shluka Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 narcopolo -> przyznam, że jeszcze takiej odznaki nie widziałem, możliwe że poprostu nie zwracałem uwagi, teraz będę miał ją na oku.A ja mam w planach skompletować cały mundur z wyposażeniem CK ale do rekonstrukcji i powoli robię do tego przymiarki :) Żeby nie trolować zdjęcie Twoich ulubieńców.PozdrawiamWojtek
narcopolo Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 Shluka -> nie ma się co dziwić że ci umknęła kappenów jest tyle rodzai, że ciężko to wszystko ogarnąć. A wojaki na czapkach wszystko nosili nie tylko kappeny, ale także różne cywilne odznaki patriotyczne, samoróbki nawet gdzieś widziałem czapkę austro-węgierską z bączkiem carskim przypiętym z boku.Reko to fajny temat, też planuje do jakieś grupy się wkręcić ale jakoś się zebrać nie mogę :-)I na dobranoc taki mały patriotyk :-) Pozdro
Shluka Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 narcopolo -> piekna patriotka" :) ie ma się co dziwić że ci umknęła kappenów jest tyle rodzai, że ciężko to wszystko ogarnąć" -> Druga sprawa, że jak narazie to kappen'ów poprostu nie zbieram. Ja narazie chcę skompletować sprzęt szeregowego 13 IR Krakowskie Dzieci", a później się zobaczy ;)Na dobranoc taka szpanga.PozdrawiamWojtek
narcopolo Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Kurde Panowie przez przypadkiem w duch pierwszych postach wkleiłem tą samą odznakę. Żeby się poprawić rzucę 2 armie brązowionąPozdro
trpoiciel Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Napisano 19 Lipiec 2012 shluka a masz moze jakieś zdjęcia fantów z maniłowej??? jak tak to wrzuć
Shluka Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 trpoiciel -> niestety, nigdy tam nie byłem. Podobno tamten rejon został już wyczyszczony i to ładnych parę lat temu.
snajper-s1 Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Teraz można turystycznie jedynie pooglądać dawne miejscówki :)
trpoiciel Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Napisano 19 Lipiec 2012 pamiętaj że zawsze mozna coś znalezć ja byłem tydzień temu i nie narzekam snajper też coś moze na ten temat powiedzieć
Shluka Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 sir -> dzięki :) ładne blaszki, gratuluję trafienia! TRUPPEN-KREUZ też z ziemii? Może ma jakieś sygnatury na rancie?PozdrawiamWojtek
Shluka Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Korzystając z chwili wolnego czasu ...Taki TAPFERKEITSMEDAILLE z podwójnym okuciem czyli potrójne nadanie ...
Shluka Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Trochę popularnych blaszek ...JUBILÄUMS - ERINNERUNGSMEDAILLE 1898 - Signum Memoriae " - Medal Jubileuszowy z 1898 roku ...
sir Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Kanonenkreuz ma na uszku mikroskopijnego dwugłowego orzełka
Shluka Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 ... i JUBILÄUMSKREUZ 1908 - Krzyż Jubileuszowy z 1908 roku.Tyle na dzisiaj :)PozdrawiamWojtek
Shluka Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 sir -> racja! Nie przyjrzałem się dokładnie, to Kanonenkreuz. W takim razie tym bardziej gratuluję!
Shluka Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Wracając jeszcze do tego Kanonenkreuz'a ... Na pierwszy rzut oka myślałem, że to Truppenkreuz i zdziwiłem się, że taki fajny stan z ziemii :) Świetne trafienie, dla mnie trochę za wczesny okres ale gdyby nie to, to pewnie bym na takiego polował ;)
snajper-s1 Napisano 21 Lipiec 2012 Napisano 21 Lipiec 2012 Mały przegląd popularesów, oczywiście wszsystko puste i bezpieczne.
Władziu Napisano 21 Lipiec 2012 Napisano 21 Lipiec 2012 Kolego Shluka w poście z 2012-07-18 wstawiłeś zdjęcie guzika z nr 1. Możesz napisać jakiej to armii i mniej więcej w jakim okresie był używany? Pomogło by mi to w temacie który mnie bardzo interesuje.http://odkrywca.pl/moneta-z-jedynka,706655.html#706655Pozdrawiam
Shluka Napisano 21 Lipiec 2012 Napisano 21 Lipiec 2012 Władziu -> guzik z nr 1 to na pewno guzik austro-węgierski, jak do tej pory myślałem, że CK guziki numerowane to guziki pułkowe, ostatnio jednak pojawiła się inna teoria ale to nie miejsce na dyskusję na ten temat ...PozdrawiamWojtek
Władziu Napisano 22 Lipiec 2012 Napisano 22 Lipiec 2012 Wszystko zaczyna się układać w logiczną całość. Dziękuję za szybką odpowiedź i życzę kolejnych udanych łowów :)
bjar_1 Napisano 28 Lipiec 2012 Napisano 28 Lipiec 2012 Koledzy spece od C.K.Armii - pomóżcie co to było? Elementów było więcej, ale nie mam zdjęć. Myślę, że jednak rzecz dość charakterystyczna...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.