nickname Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Napisano 12 Lipiec 2012 Witam. Znowu trafił mi się dziwny kamień który wskazał mi wykrywacz. Czarne elementy na tym kamieniu wyglądają na spalone. Proszę o identyfikację czy to meteoryt.
GORYL Napisano 12 Lipiec 2012 Napisano 12 Lipiec 2012 dodaj fote o 90stopni" od góry patrząc na tą fote co dałeś coś mi to przypomina,,,
pustertal Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 Meteoryt to nie jest, na fot. 4 w lewej, górnej ćwiartce widać markasyt lub piryt - mineralne odmiany siarczku żelaza różniące się krystalizacją, nie występujące w meteorytach.
nickname Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Napisano 12 Lipiec 2012 Witam. Znowu trafił mi się dziwny kamień który wskazał mi wykrywacz. Czarne elementy na tym kamieniu wyglądają na spalone. Proszę o identyfikację czy to meteoryt.
Bercik25 Napisano 14 Lipiec 2012 Napisano 14 Lipiec 2012 WitamProponuje wziąść ten kamień na Skup złomu" i dać go jednemu z pracujących tam osób i niech go da do Ekspertyzy"za kilka dni powinieneś się dowiedzieć co to... Ja tak samo zrobiłem bo miałem również kamień który wykrywacz mi dosłownie na nim szalał.... :)Pozdrawiam!
Paweles1984 Napisano 12 Lipiec 2012 Napisano 12 Lipiec 2012 Wyglada na jakis minerał lub coś w tym stylu, nie znam sie na kamieniach, ale ja też sie nieraz sporo i dosyć głęboko nakopałem na darmo.
Pytanie
nickname
Witam. Znowu trafił mi się dziwny kamień który wskazał mi wykrywacz. Czarne elementy na tym kamieniu wyglądają na spalone. Proszę o identyfikację czy to meteoryt.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.