Skocz do zawartości
  • 0

Waga, latarka, zapalniczka, bączek ?

Kuba115

Pytanie

Napisano

Mam kilka pytań odnośnie niedawno trafionych przedmiotów.

Na przedmiot numer 1. Zapalniczka? Trafione na Wrześniwym terenie. Długość 55mm, szerokość 20mm

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
He, he. Przykro mi, ale nie mam zamiaru jej oddawać ani sprzedawać :) Tym bardziej, że po dziadku jest. Będzie ozdabiała półeczkę.
Napisano

Mam kilka pytań odnośnie niedawno trafionych przedmiotów.

Na przedmiot numer 1. Zapalniczka? Trafione na Wrześniwym terenie. Długość 55mm, szerokość 20mm

Napisano

Teraz waga. Została znaleziona na strychu i mam odnośnie pytanie. Jest coś warta? Nie chodzi mi tu o wartość materialną. Warto ją brać? Producent Juliusz Sperling.

Napisano
odnosnie wagi warto w cenie złomu... mniejsze wagi sa chodliwe 5kg 3kg..czym mniejsze tym droższe... latarka raczej z okresu 2RP.. mysle że warto..zależy jak cenowo..pzdr
Napisano
Dzięki za opinię. Latarkę znalazłem w szafce dziadka, która nie była otwierana od lat, także nie zapłacę za nią nic.
Napisano
Co do tego podświetlenia do MG to nie tylko niemcy mieli takie. Powojenny sprzęt pochodzenia radzieckiego miewał bardzo podobne podświetlenie.

Pozdr
Napisano
Czy może mnie ktoś oświecić jak ten podświetlacz do MG wygląda? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :)

Ta latarka to jest na pewno II RP? Przejrzałem trochę zdjęć i takiej z włącznikiem z boku nie znalazłem..

Odnośnie przedmiotu numer 2 wypowie się ktoś?
Napisano
W tym linku jest taki podświetlacz, przydałoby się więcej fotek żeby coś stwierdzić.

http://archiwumallegro.pl/niemieckie_podswietlenie_celownik_lawety_mg_34_42-221553560.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie