michal1514 Napisano 10 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2012 Witam!Wiem, że to nie forum motoryzacyjne ale pewnie wielu z Was używa bagażników na rowery. Mianowicie - w sierpniu wyjeżdżam (trasa 300 pare km, głównie autostrada = duże prędkości) i chciałbym sobie sprawić bagażnik rowerowy lecz jak najtańszy bo będzie on użyty max. 3 razy na rok więc po co drogi? Bagażnik na hak odpada bo nie mam. Znalazłem na allezło coś w tym stylu : http://allegro.pl/bagaznik-na-klape-1-2-3-rowery-uchwyt-rowerowy-pol-i2315968446.html Używa ktoś z Was takiego wynalazku ? Szczerze mówiąc to wygląd nie budzi zaufania ale widze, że dużo osób takie coś kupuje i negatywów nie widzę. Co o tym sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 10 Lipiec 2012 Share Napisano 10 Lipiec 2012 Ja mam 2 sztuki na dach i jestem zadowolony. I też używam 2-3 razy w roku (w tym w ogóle bo sezon rowerowy ze względu na zdrowie padł :( ). Nie kupuj czegoś co zasłania tablice rejestracyjną bądź wystaje po za obrys auta (rowery szersze niż auto) - jak trafisz na upierdliwca z MO to będziesz miał problem.Za moje bagażniki płaciłem około 150 złotych za sztukę z bardzo dobrej firmy na literę T.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 10 Lipiec 2012 Share Napisano 10 Lipiec 2012 W większości krajów przepisy zabraniają zasłaniania świateł i tablicy, musiałbyś się dowiedzieć szczegółów.W przypadku korzystania z bagażników dachowych przy dużych prędkościach nie ma co oszczędzać - woziłem kiedyś rowery na dachu na jednych z tańszych konstrukcji, wszystko goniło na boki, słabe mocowania - nie rozpędzałem się. Polecam też modele z zamkami - licho nie śpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 10 Lipiec 2012 Share Napisano 10 Lipiec 2012 Mam cały bagażnik i uchwyty na rowery z firmy Th - wszystko na jeden kluczyk. Idzie mocno przykręcić i nic nie lata tylko rowery strasznie hałasują i zużycie paliwa wzrasta u mnie nawet około 1,5 litra na 100km (na autostradzie)W Polsce nie wydają 3 tablicy rowerowej a i tak tablica musi być przymocowana do auta a nie do bagażnika. Światła to dla własnego bezpieczeństwa nie przykrywałbym. A rowery po za obrys wystawać nie mogą bo można kogoś zahaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy12345 Napisano 10 Lipiec 2012 Share Napisano 10 Lipiec 2012 ja mam na golfie 2 na dachu. baga mam firmy Th a same tory to jakiś używki z giełdy i daje rade.na dachu chyba najbezpieczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 10 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2012 Hmm, no tak - chyba się zaopatrze w dachowy bagażnik. Faktycznie będzie bezpieczniej i pewniej. Na A4 się MO tak nie spotyka ale zdarza się - więc lepiej nie ryzykować z jakimiś pasami :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.