Skocz do zawartości
  • 0

Polski znak odbioru

GeneralRemek

Pytanie

Napisano

Witam, nurtuje mnie taki oto znaczek - dwie litery, SI (l?) w kółku. Spotykam się z nim już drugi raz, pierwszy raz na fragmencie parcianej taśmy, której fotkę kiedyś może uda mi się wrzucić i tu - na łusce do haubicy wz. 14/16. Może wie ktoś co oznacza taki odbiór i przez jakiego wytwórcę był stosowany?

Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hm, ale ten znak chyba do Silesii nie pasuje, ostatnio był podobny wątek: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=706233#1454043

No i w takim razie, co identyczny symbol robiłby na parcianej taśmie?
Napisano
Ale z tamtego wątku jest powojenny. A ty masz łuskę przedwojenną. W związku z tym, że mieszkam w Rybniku to mi się wszystko z Silesią kojarzy :)
Napisano
Niekoniecznie powojenny :) spójrz na pierwszą fotkę z tabliczką rejestracyjną - 38 rok. Czyli jak traktować ten mój odbiór? Faktycznie jako przedwojenne bicie Silesii?
Napisano

Witam, nurtuje mnie taki oto znaczek - dwie litery, SI (l?) w kółku. Spotykam się z nim już drugi raz, pierwszy raz na fragmencie parcianej taśmy, której fotkę kiedyś może uda mi się wrzucić i tu - na łusce do haubicy wz. 14/16. Może wie ktoś co oznacza taki odbiór i przez jakiego wytwórcę był stosowany?

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie