jarat88 Napisano 2 Lipiec 2012 Autor Napisano 2 Lipiec 2012 Witam..mam prośbe do kolegów o info w sprawie tasaka tzw. michałka" poszukuje min opisu producentó i ewwentualnych ilości wyprodukowanych poszczególnych modeli... jakaś stronka ,książka ... z góry dzieki
torba5 Napisano 3 Lipiec 2012 Napisano 3 Lipiec 2012 jeśli chodzi o Tasak saperów M. 1862, Austro-Węgryto z opracowaniem będzie bieda ja nie znam takowegojedynie wzmiankowany tu i uwdzie ale własnego opracowania sie nie doczekał ,co do strony szerzej opisującej zagadnienie to też mi nic nie wiadomo ,daj foty całości ,no i popraw fotkę z tymi biciami bo ta to jak z fusów wróżyć
michal1514 Napisano 5 Lipiec 2012 Napisano 5 Lipiec 2012 Przepraszam, że się tak wbije w wątek ale chciałem się dowiedzieć, czemu ten tasak jest nazywany Michałkiem" ?
torba5 Napisano 5 Lipiec 2012 Napisano 5 Lipiec 2012 było już drążone i niestety czemu Michałek nikt nie wie w starszej literaturze wzmiankowany był czasami jako Jasiek i też bez uzasadnienia
jarat88 Napisano 5 Lipiec 2012 Autor Napisano 5 Lipiec 2012 Dzięki wszystkim za zainteresowanie.. tak widnieje data 1854r i producent Jurman.... i W a pod spodem AD.. okładki niby z rogu ... niestety lepszych zdjęc nie posiadam... z góry dzięki za info
jarat88 Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Napisano 3 Lipiec 2012 Prosze o jakieś info na temat tego producenta
bert.F Napisano 3 Lipiec 2012 Napisano 3 Lipiec 2012 Witam ,tak jak kol.torba5 napisał tasak saperów Austro-Węgry M1853/89 lub M 1853/62 podaj wymiary, producent to prawdopodobnie G.Jurman ,czy z prawej strony jest rok 1854?
Pytanie
jarat88
poszukuje min opisu producentó i ewwentualnych ilości wyprodukowanych poszczególnych modeli... jakaś stronka ,książka ... z góry dzieki
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.