Skocz do zawartości

XP Deus różnica między dużą a małą cewką

next3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Kolegów. Proszę użytkowaników XP Deus o radę i opinie na tamat tego sprzętu z dużą cewką DD /34/28 cm/. Interesuje mnie to czy różnicą w wadze i ergonomii jest duża, czy zasiegi rekompensują tą różnicę. Biegam głównie po polach, więc większe pokrycie terenu ma dla mnie znaczenie. Wypady nie są długie, max 2.5h czystego szukania. Proszę o opinię wyłącznie użytkowaników i wypowiedzi na temat.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam. Jeżeli biegasz głównie po polach, czyli Twoim celem to głównie monetki to nie warto wydawać 1400 zł.
Po pierwsze w przypadku drobnych przedmiotów różnica pomiędzy małą, a dużą cewką jest minimalna. A po drugie po zamontowaniu dużej cewki zdecydowanie zmienia się ergonomia wykrywacza. Pozdrawiam
Napisano
Witam i dziękuję za informację. Mam możliwość kupienia nowego deusa z dużą cewka za niewielką dopłatą, dlatego rozważam to poważnie. Czy różnica w wadze jest na tyle duża że np. zamiast 3-4 godzin, jesteś w stanie z dużą cewką chodzić max 2 godziny? Czy tez czas pracy z wykrywka i dużą cewką jest podobny ale zmęczenie dużo większe? Wiem ,że to subiektywna sprawa, ale gdybyś miał wybierać w bardzo podobnej cenie nowego Deusa z dużą i małą cewką, to który wariant byś wybrał?
Napisano
Duza jest faktycznie ciezsza i pogarsza wywazenie XP ale i tak chodzisz jak z G czy M z normalna cewką.
Dla mnie duza cewka to istotny plus bo szukam wiekszych rzeczy.Masz wzrost zasiegu ok 30 procent(na polku doswiadczalnym skrzyneczke z mosiadzem wezmie na 130 cm,a na malej 90-100 cm).Wszystko na dyskryminacji
K. z K.
  • 2 weeks later...
Napisano
podbije temat/
rowniez powaznie rozwazam dokupienie wiekszej cewki...na malej szalu nie ma jesli chodzi o zasiegi i pokrycie to tez sredniawka.

no i w sumie jakby jedna sie rozladowala zostalaby druga ;)

prosze o jeszcze wiecej informacji i spostrzezen na temat wiekszej cewki do deusa.

pozdrawiam
Napisano
Chyba masz niewielką wiedze o Deusie i jego możliwościach skoro standartowa cewka to średniawka". Całe moje 22 letnie doświadczenie ze wszystkimi wyobrażalnymi wykrywaczami legło w gruzach...
Napisano
Deus nie jest demonem głębokości i kupno dużej cewki nie pomoże. Ma wiele cech które rekompensują braki w zasięgu, deus to wykrywacz na kolorowe drobiazgi a monetki na polach głęboko nie leżą
Napisano
Bez urazy ale 1 miesięczne nieudane doświadczenie z Deusem nie upoważnia do wydawania sądów. Jednak ci którzy zrozumieli się z Deusem sądzą inaczej, proszę sprawdzić fora zachodnie angielskie i amerykańskie, gdzie Deus jest uważany za jeden z najgłębszych wykrywaczy, podobno nieznacznie ustępujący E-Tracowi, czego ja w swoim doświadczeniu nie stwierdziłem. Może są wykrywacze, które w szczególnych warunkach mają większy zasięg np. Blisstool, ale całościowo nigdy nie dorównają Deusowi, biorąc wszystkie czynniki pod uwagę.
Napisano
Od ponad 2 lat niemalże co drugi dzień używam Deusa, na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie pracy z innym wykrywaczem. Nie ma takiego przedmiotu metalowego: kolorowego, szlachetnego czy ferromagnetycznego, którego nie można znaleźć Deusem. W Polsce jest ok. 200 użytkowników, odzew jaki mam jest entuzjastyczny i zakłamywanie rzeczywistości mija się z celem.
Napisano
tak , na zachodnich forach przeważają opinie bardzo pozytywne choć spotkałem się również z opiniami osób trochę zawiedzionych szczególnie zasięgiem , mnie deus nie przypadł do gustu , używałem go bardzo intensywnie ( była wiosna pola zaorane )to że mi nie przypadł do gustu to nie znaczy że dla komuś będzie idealny , nie piszę o deusie nic negatywnego specyfika for internetowych jest taka że często opina negatywna staje się pewnikiem ( znacznie częściej niż pozytywna ) a amerykanie są deusem zachwyceni
  • 10 months later...
Napisano
Podbijam i proszę o informację osób które przesiadły sie lub mają porónanie do E trac'a- czy deus z dużą cewką będzie głębszy na średnie i duże przedmioty kolorowe.
Proszę tylko nie odsyłać do testów zagranicznych, czy informacji na forum bo wszyscy porównują zasięgi względem monet a mnie chodiz o średnie i duże przedmioty kolorowe.
Pozdrawiam serdecznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie