next3 Napisano 2 Lipiec 2012 Autor Napisano 2 Lipiec 2012 Witam Kolegów. Proszę użytkowaników XP Deus o radę i opinie na tamat tego sprzętu z dużą cewką DD /34/28 cm/. Interesuje mnie to czy różnicą w wadze i ergonomii jest duża, czy zasiegi rekompensują tą różnicę. Biegam głównie po polach, więc większe pokrycie terenu ma dla mnie znaczenie. Wypady nie są długie, max 2.5h czystego szukania. Proszę o opinię wyłącznie użytkowaników i wypowiedzi na temat.
yarek Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 Witam. Jeżeli biegasz głównie po polach, czyli Twoim celem to głównie monetki to nie warto wydawać 1400 zł.Po pierwsze w przypadku drobnych przedmiotów różnica pomiędzy małą, a dużą cewką jest minimalna. A po drugie po zamontowaniu dużej cewki zdecydowanie zmienia się ergonomia wykrywacza. Pozdrawiam
next3 Napisano 16 Lipiec 2012 Autor Napisano 16 Lipiec 2012 Witam i dziękuję za informację. Mam możliwość kupienia nowego deusa z dużą cewka za niewielką dopłatą, dlatego rozważam to poważnie. Czy różnica w wadze jest na tyle duża że np. zamiast 3-4 godzin, jesteś w stanie z dużą cewką chodzić max 2 godziny? Czy tez czas pracy z wykrywka i dużą cewką jest podobny ale zmęczenie dużo większe? Wiem ,że to subiektywna sprawa, ale gdybyś miał wybierać w bardzo podobnej cenie nowego Deusa z dużą i małą cewką, to który wariant byś wybrał?
Klucznik Napisano 17 Lipiec 2012 Napisano 17 Lipiec 2012 Duza jest faktycznie ciezsza i pogarsza wywazenie XP ale i tak chodzisz jak z G czy M z normalna cewką.Dla mnie duza cewka to istotny plus bo szukam wiekszych rzeczy.Masz wzrost zasiegu ok 30 procent(na polku doswiadczalnym skrzyneczke z mosiadzem wezmie na 130 cm,a na malej 90-100 cm).Wszystko na dyskryminacjiK. z K.
booros Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 podbije temat/rowniez powaznie rozwazam dokupienie wiekszej cewki...na malej szalu nie ma jesli chodzi o zasiegi i pokrycie to tez sredniawka.no i w sumie jakby jedna sie rozladowala zostalaby druga ;)prosze o jeszcze wiecej informacji i spostrzezen na temat wiekszej cewki do deusa.pozdrawiam
Raned Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Chyba masz niewielką wiedze o Deusie i jego możliwościach skoro standartowa cewka to średniawka". Całe moje 22 letnie doświadczenie ze wszystkimi wyobrażalnymi wykrywaczami legło w gruzach...
prymek7 Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Deus nie jest demonem głębokości i kupno dużej cewki nie pomoże. Ma wiele cech które rekompensują braki w zasięgu, deus to wykrywacz na kolorowe drobiazgi a monetki na polach głęboko nie leżą
Raned Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Bez urazy ale 1 miesięczne nieudane doświadczenie z Deusem nie upoważnia do wydawania sądów. Jednak ci którzy zrozumieli się z Deusem sądzą inaczej, proszę sprawdzić fora zachodnie angielskie i amerykańskie, gdzie Deus jest uważany za jeden z najgłębszych wykrywaczy, podobno nieznacznie ustępujący E-Tracowi, czego ja w swoim doświadczeniu nie stwierdziłem. Może są wykrywacze, które w szczególnych warunkach mają większy zasięg np. Blisstool, ale całościowo nigdy nie dorównają Deusowi, biorąc wszystkie czynniki pod uwagę.
Raned Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Od ponad 2 lat niemalże co drugi dzień używam Deusa, na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie pracy z innym wykrywaczem. Nie ma takiego przedmiotu metalowego: kolorowego, szlachetnego czy ferromagnetycznego, którego nie można znaleźć Deusem. W Polsce jest ok. 200 użytkowników, odzew jaki mam jest entuzjastyczny i zakłamywanie rzeczywistości mija się z celem.
prymek7 Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 tak , na zachodnich forach przeważają opinie bardzo pozytywne choć spotkałem się również z opiniami osób trochę zawiedzionych szczególnie zasięgiem , mnie deus nie przypadł do gustu , używałem go bardzo intensywnie ( była wiosna pola zaorane )to że mi nie przypadł do gustu to nie znaczy że dla komuś będzie idealny , nie piszę o deusie nic negatywnego specyfika for internetowych jest taka że często opina negatywna staje się pewnikiem ( znacznie częściej niż pozytywna ) a amerykanie są deusem zachwyceni
pacian Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Prymek a co jest demonem głebokosci w twoim przekonaniu? Bo ja sie z takim nie spotkałem.
booros Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 poprosze o opinie ludzi ktorzy przeszli z malej cewki na duza.
pni Napisano 5 Czerwiec 2013 Napisano 5 Czerwiec 2013 Podbijam i proszę o informację osób które przesiadły sie lub mają porónanie do E trac'a- czy deus z dużą cewką będzie głębszy na średnie i duże przedmioty kolorowe.Proszę tylko nie odsyłać do testów zagranicznych, czy informacji na forum bo wszyscy porównują zasięgi względem monet a mnie chodiz o średnie i duże przedmioty kolorowe.Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.