Krychus Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Napisano 30 Czerwiec 2012 Witam... Koledzy pomóżcie :) Nie bardzo wiedziałem do jakiego działu to wrzucić, więc wstawiam tutaj. Potrzebuję informacji:- z jakich lat pochodzi popielniczka- co jest napisane przed wyrazem aus Koln"?Jeśli to możliwe, proszę także o średnia wartość przedmiotu. Nie ukrywam, że nie jest moja i idzie na sprzedaż. Pozdrawiam, K.
marg33 Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Witam.Lat nie umiem określić,trzeba szukać.Napis głosi:Pozdrowienia z Kolonii".Ponieważ to Niemcy-wartość na zasadzie:ile dadzą".
Krychus Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Napisano 30 Czerwiec 2012 Tak się zastanawiam... skoro przy symbolu RW Bavaria były umieszczane różne cyfry, to może ta wskazuje na rok? (1960?)Istnieje taka możliwość?Pozdrawiam, K.
marg33 Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Wątpliwe.Liczby oznaczają numery seryjne,numery wzorów,dekoratorów.Lata określa się według sygnatur.A te zmieniały się w latach albo przynajmniej kolory tych znaków.Bez obrazy,ale ta popielniczka to wytwór typowo dla turystów i nie wiem czy warto szukać tak dokładnie.Chyba,że dla satysfakcji:).
marg33 Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Można choćby tu:http://porcelan.republika.pl/Jest tu kilkadziesiąt niemieckich wytwórni.
filip1601 Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Rudolf Wächter Porzellanmanufaktur (1914 - 1942)- lokalizacja: Niemcy / Bawaria / Kirchenlamitz- okres: od 1928 - kolor: zielony
filip1601 Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 http://sygnatury24.pl/index.php?opcja=SZUKAJ
Pytanie
Krychus
- z jakich lat pochodzi popielniczka
- co jest napisane przed wyrazem aus Koln"?
Jeśli to możliwe, proszę także o średnia wartość przedmiotu. Nie ukrywam, że nie jest moja i idzie na sprzedaż.
Pozdrawiam, K.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.