DOMILUD PL Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Napisano 29 Czerwiec 2012 Jak w temacie, pojęcia nie mam jak to nazwać. Obok niemieckiej ziemianki. Końcówka w kształcie skrobaka, wachliwa. Moczy sie ropie celem uruchomienia".
Slajmi130 Napisano 3 Lipiec 2012 Napisano 3 Lipiec 2012 No jak to nie dostrzegasz podobieństwa? Najprawdopodobniej Twój przyrząd do tego służył, tylko identyfikacja do jakiego typu sprzętu pozostała.Tu jest podobnyhttp://img.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=426369
DOMILUD PL Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Napisano 29 Czerwiec 2012 Panowie chyba najbliżej jest hipolit. Obok ziemianek przebiega leśna droga, a kawałek dalej wyszło ustrojstwo optyczne z jakiejś armaty jak sądzę. Drogą na pewno przemieszczały się jakieś jednostki. Tak że może to być jakieś narzędzie związane z mechaniką samochodową. Gdyby jeszcze jakieś zdjęcie.
DOMILUD PL Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Napisano 3 Lipiec 2012 Slajmi to że coś jest do czegoś podobne w 50% nie oznacza że jest tym samym. Wrzucasz adres, który powiela zdjęcia ERWINA. Przejrzałem to już wcześniej sam kilkakrotnie i ten link nie wnosi niczego nowego. Element wykonawczy tego narzędzia różni się jednak w istotny sposób od mojego.Jeżeli wyciągacz łusek był tak popularnym narzędziem dziwi mnie, że nie można w sieci odnaleźć przyrządu o analogicznym do znalezionego przeze mnie wyglądzie.Może to i wyciągacz łusek, a może przyrząd do demontażu zaworów. Sprawa pozostaje nierozstrzygnięta. Potrzebny jest niezbity dowód w postaci zdjęcia lub rysunku.
Slajmi130 Napisano 3 Lipiec 2012 Napisano 3 Lipiec 2012 Oczywiście że tak, że potrzebny jest niezbity dowód. Z tym że znając budowę głowicy samochodu oraz konstrukcje ściągaczy do zaworów, to ściągacz do zaworów na pewno to nie będzie. Ja osobiście uważam że najbardziej prawdopodobne jest to że jest to wyjmak do łusek. Niczego więcej nie twierdzę.próbowałem szukać w necie, ale jak na razie z kiepskim rezultatem.Pozdrawiam
DOMILUD PL Napisano 2 Lipiec 2012 Autor Napisano 2 Lipiec 2012 ERWIN nie dostrzegam podobieństwa. Może ktoś jeszcze?
DOMILUD PL Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Napisano 29 Czerwiec 2012 Jak w temacie, pojęcia nie mam jak to nazwać. Obok niemieckiej ziemianki. Końcówka w kształcie skrobaka, wachliwa. Moczy sie ropie celem uruchomienia".
DOMILUD PL Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Napisano 29 Czerwiec 2012 Porządna, twarda stal narzędziowa. Co to takiego?
Slajmi130 Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Wygląda na rodzaj jakiegoś klucza-ściągacza. Z elementem do zaparcia i ramieniem z zębem do zahaczenia czegoś...
DOMILUD PL Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Napisano 29 Czerwiec 2012 Na pewno nie jest to narzędzie uniwersalne i miało ściśle określone przeznaczenie. Znaleziony w okolicy wybitnie militarnej", co oczywiście nie przesądza, ale ...
ERWIN Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 To jest narzędzie rusznikarskie, wyciągacz łusek od jakiegoś działka.
psychotata Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Witaj , a może coś w tym kierunku ? :)
Pytanie
DOMILUD PL
Jak w temacie, pojęcia nie mam jak to nazwać. Obok niemieckiej ziemianki. Końcówka w kształcie skrobaka, wachliwa. Moczy sie ropie celem uruchomienia".
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.