Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet liść

afrak

Pytanie

Napisano

Witam prosił bym o pomoc w identyfikacji producenta , oraz koloru pochwy pod żaba ponieważ jest tam kolor zielony tylko nie wiem czy używany przez WP czy przez WH.

Dzięki Pozdrawiam Zdrów !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To wiem ze był z piła ,wyglada na polska ale zalatuje mi WH niestety ... no i potrzebował bym okładki z resztą kompletu ... Ma może ktoś na zbyciu lub wymiane ;-) ??? Sorki Admin ?? pomoc też wskazana !!?!! Zdrów
Napisano
niestety nie ma tego bicia ale pochewka może nie byc z tego bagnetu .
Drogi kolego torba wiem że liściaki są pruskie (dawne niemcy) i WH używał tego typu broni na froncie itp.
Pozdrawiam gorąco ;-)
Napisano
a z tego co widzę khaki nakladana jest na oryginalną czarną ?
a 98/05 jak wiele bagnetów powróciło szczególnie w końcówce wojny
Napisano
mam hełm m35 w takim kolorze minimalnie sie różni od tego na pochwie dla tego pytam fachowców niech sie wypowiedzą co w trawie piszczy !!!
Napisano
na hełmach sie nie znam ,ale Niemcy nie mieli w bagnetach zielonego malowania pochew ,dla mnie pochwa w malowaniu Polskim szczególnie że oryginalna farba wyłazi spod khaki
Napisano
no nie zdrów nie będę proszę o uzasadnienie ,to ważne liczy sie wiedza ,może czegoś nie wiem a mam szanse sie dowiedzieć ,wedlug mnie nie bylo malowania khaki w WH a na pewno nie w liściu
Napisano
Przyjacielu Torba5 napisze jutro ponieważ mój mózg nie jest zbyt świeży o tej porze dnia i godziny i nie jest
może" świadom tego co pisze ale jutro sie odezwe.
Gorąco Pozdrawiam !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie