Skocz do zawartości
  • 0

Scyzoryk z wrześniowego okopu

WykoP2411+

Pytanie

Napisano

Witam.
Dziś trafiłem taki scyzoryk na dnie wrześniowego okopu i zastanawiam się czy należał do żołnierza czy grzybiarza.Scyzoryk posiada charakterystyczny kolec jakby do rozplatania lin,na foto jest po wstępnej elektrolizie.Z tyłu posiada jeszcze uszko którego na foto nie ma.Może ktoś w temacie podrzuci cóż to za delikwent.
Pzdr.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi ostatnio wyskoczył podobny scyzoryk... wokoło pełno łusek typu mauser i nie tylko, jeden guzik od chlebaka(GER)...

Chciałem otworzyć podobny temat z ID... ale jak już jest to też spytam... czy jednak z II wojny światowej

Szukając na własną rękę dowiedziałem się tylko, że to może być scyzoryk monterski lub bardzo podobny scyzoryk spadochroniarski luftwaffe...

bicia GERLACH STAINLESS

Napisano

Witam.
Dziś trafiłem taki scyzoryk na dnie wrześniowego okopu i zastanawiam się czy należał do żołnierza czy grzybiarza.Scyzoryk posiada charakterystyczny kolec jakby do rozplatania lin,na foto jest po wstępnej elektrolizie.Z tyłu posiada jeszcze uszko którego na foto nie ma.Może ktoś w temacie podrzuci cóż to za delikwent.
Pzdr.

Napisano

Używam go w domu już ponad 10 lat tylko wtedy, gdy szkoda mi leathermana-ale jak widać trzyma sie dobrze :-)
Pozdro

Napisano
Wydaje mi się że to scyzoryk używany przez elektryków.
Wpisz w google frazę nóż monterski z rozwiertakiem gerlach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie