Skocz do zawartości
  • 0

Co to za radio?

artpro

Pytanie

Napisano

Witam, Wyszperałem na strychu takie radio. Widnieje na nim etykieta EUROPA STANDART"
Szukałem w google ale nie udało mi się nic na jego temat znaleźć. Chciałbym dowiedzieć się jaki jest producent i model.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To ty kolego chyba nie umiesz czytać bo na plakietce widnieje napis Europa Standart" z T na końcu a nie D!
po drugie na transformatorze przy głośniku widnieje napis Typ ludowy" (chyba bo trochę zatarty) co sugerowało by, że jest to produkcji polskiej a nie niemieckiej.. no chyba, że ktoś ten transformator wymieniał..

kolejne zdjęcie.

p.s. jeśli nie masz nic do powiedzenia to nie spamuj

Napisano
Panowie, przestańcie się gryźć. Kolejny temat, kolejny nowy użytkownik i kolejna kłótnia.

http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=4014&p=33053
Napisano
artpro-pierwsze posty na forum..
Nikt wróżką nie jest,koledzy chcą pomóc.

Na przyszłość wszystkie zdjęcia wrzucaj na początku wątku,pomoże to w identyfikacji.
Napisano
Przykro mi, że tak się zaczęła moja przygoda z tym forum, lecz jeśli kolega velmont66 nie wie ile czasu spędziłem w google na szukaniu tego radia to niech sobie podaruje zgryźliwe komentarze insynuując, że liczę na podanie odpowiedzi na tacy...
Napisano
Dobra kolego, nie unoś się, bo nie oto tu chodzi żeby się kłócić.. Oczywiście doceniam Twoją pomoc i dzięki, że tracisz czas w mojej sprawie. Poddaję tylko w wątpliwość czy to na pewno jest ten producent
Napisano
faktycznie czasem ludzie na forum są niemili, europa standard to nic innego jak częstotliwość, to jak u nas gdy musieliśmy swojego czasu zmieniać to co ściągaliśmy z zachodu, tv etc... marki były różne, kolega musi zajrzeć do środka, zobaczyć każdy napis na każdej lampie etc... ta alu blaszka obok transformatorka to widać rodzima twórczość

pozdrawiam

ps. swoją drogą przypomniał mi się obrazek z dzieciństwa, urodziłem się w Zabrzu i z pięknych pudeł radiowych robili kurniczki dla piskląt pod familokami... :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie