artpro Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 Witam, Wyszperałem na strychu takie radio. Widnieje na nim etykieta EUROPA STANDART"Szukałem w google ale nie udało mi się nic na jego temat znaleźć. Chciałbym dowiedzieć się jaki jest producent i model.
velmont66 Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 http://www.radiomuseum.org/r/reinhardt_europa_standard.html masz podobne ja jakoś w googlach coś znalazłem bez problemu
artpro Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 Znalazłeś bez problemu bo to nie to radio..Kolejne zdjęcie.
Sōji Okita Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 Wygląda na produkt niemiecki z drugiej połowy lat 30-tych. Radio produkowane przez firmę Reinhardt, pod nazwą Europa Standard.
velmont66 Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 A czytać to ty potrafisz?W linku który podałem masz wszystko napisane...link podaj jeszcze jakieś problemy zero wdzięczności za pomoc
velmont66 Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 no ale czekaj az ktoś się pofatyguje i poda link do identycznego bo jaśniepanu się w googlach pogrzebać nie chce
velmont66 Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 sojii nie dość, że wygląda to nim jest !
artpro Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 To ty kolego chyba nie umiesz czytać bo na plakietce widnieje napis Europa Standart" z T na końcu a nie D!po drugie na transformatorze przy głośniku widnieje napis Typ ludowy" (chyba bo trochę zatarty) co sugerowało by, że jest to produkcji polskiej a nie niemieckiej.. no chyba, że ktoś ten transformator wymieniał.. kolejne zdjęcie.p.s. jeśli nie masz nic do powiedzenia to nie spamuj
arklas Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 Panowie, przestańcie się gryźć. Kolejny temat, kolejny nowy użytkownik i kolejna kłótnia.http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=4014&p=33053
Hebda Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 artpro-pierwsze posty na forum..Nikt wróżką nie jest,koledzy chcą pomóc.Na przyszłość wszystkie zdjęcia wrzucaj na początku wątku,pomoże to w identyfikacji.
velmont66 Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 człowiek pomaga i z czym się spotyka ? Pytałeś kur** mac o producenta to masz se szukaj sam jak ja spamuje
artpro Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 Przykro mi, że tak się zaczęła moja przygoda z tym forum, lecz jeśli kolega velmont66 nie wie ile czasu spędziłem w google na szukaniu tego radia to niech sobie podaruje zgryźliwe komentarze insynuując, że liczę na podanie odpowiedzi na tacy...
velmont66 Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 może poszukać wać kto je składał ? Jak się niemiec nazywał ?
artpro Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 Dobra kolego, nie unoś się, bo nie oto tu chodzi żeby się kłócić.. Oczywiście doceniam Twoją pomoc i dzięki, że tracisz czas w mojej sprawie. Poddaję tylko w wątpliwość czy to na pewno jest ten producent
Hebda Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 velmont66,Ciebie również proszę o trzymanie się tematu wątku.Pozdr
SPoskier Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 faktycznie czasem ludzie na forum są niemili, europa standard to nic innego jak częstotliwość, to jak u nas gdy musieliśmy swojego czasu zmieniać to co ściągaliśmy z zachodu, tv etc... marki były różne, kolega musi zajrzeć do środka, zobaczyć każdy napis na każdej lampie etc... ta alu blaszka obok transformatorka to widać rodzima twórczośćpozdrawiamps. swoją drogą przypomniał mi się obrazek z dzieciństwa, urodziłem się w Zabrzu i z pięknych pudeł radiowych robili kurniczki dla piskląt pod familokami... :)
artpro Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 Dzięki SPoskier, postaram się je rozłożyć i niczego nie popsuć. Jak coś znajdę to dam znać.
Pytanie
artpro
Witam, Wyszperałem na strychu takie radio. Widnieje na nim etykieta EUROPA STANDART"
Szukałem w google ale nie udało mi się nic na jego temat znaleźć. Chciałbym dowiedzieć się jaki jest producent i model.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.