Skocz do zawartości

Srebrny kieliszek z sygnaturą orła

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ostatnio trafiłem takie coś.Mnie sygnaturka przypomina polskiego orzełka jednak mogę się mylić. Od czego może pochodzić ten element i z jakiego okresu?
dł 4 cm
średnica 2 cm
Z góry dzieki .Pozdrawiam

Napisano
shadowN , nie to żebym negował ,że to carski przedmiot , tylko napisz po czym poznałeś bo orzełek raczej jak na carską Rosję nietypowy , materiał srebro i z tego co wiem znaleziony w pobliżu bytowania carskiego garnizonu.No i następna sprawa , część świecznika czy kieliszek ? a może coś innego?
pozdrawiam.
Napisano
Carska Rosja Mińsk

Rajtar co widzisz w tym orzełku nie typowego jak na Carską Rosję? Bo ja ni jak nie widzę tam nic innego jak właśnie orzełka carskiego

pozdro!
Napisano
Może bicie niedokładne , bo ma jedną głowę i garba" więc albo niedokładnie bity albo innego pochodzenia...chociaż jak już pisałem okoliczności wskazują na Carską Rosję . Gniewkos , co to jest i skąd przekonanie ,że Mińsk?
pozdrawiam.
Napisano
punca z takim orłem była bita w Mińsku właśnie jako oznaczenie tego właśnie miasta, dla tego wniosek że Mińsk - ewentualnie można to jeszcze pomieszać z Warszawą... punca jest już trochę starta i na 100% ciężko powiedzieć

pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie