Skocz do zawartości
  • 0

Aluminiowy korek z samolotu

gudek82

Pytanie

Napisano

Witam
W miejscu rozbicia samolotu, z przekazów ustnych wiem, że radzieckiego, wyszedł taki o to koreczek najprawdopodobniej aluminiowy, lub duraluminiowy. Na górze ma moletowany znak,logo, przez okres zalegania w ziemi mniej czytelne, moje pytanie jest takie, od jakiej jest to maszyny, popularnego Ił-a 2, i jakie było jego przeznaczenie w samolocie.
Z góry dziękuje pozdrawiam gudek82

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
m4sherman dzięx, jak nic jest to logo firmy Maybach, pytanie tylko czy korek, pokrętło, jest od samolotu, wyszło tam z niego trochę złomu alu, czy od czegoś innego, ponoć w bliskiej odległości rozbity został niemiecki transporter, i szukać w tym kierunku ?. Wątpliwa sprawa aby niemiecka firma produkowała podzespoły do radzieckich samolotów.
Napisano

Witam
W miejscu rozbicia samolotu, z przekazów ustnych wiem, że radzieckiego, wyszedł taki o to koreczek najprawdopodobniej aluminiowy, lub duraluminiowy. Na górze ma moletowany znak,logo, przez okres zalegania w ziemi mniej czytelne, moje pytanie jest takie, od jakiej jest to maszyny, popularnego Ił-a 2, i jakie było jego przeznaczenie w samolocie.
Z góry dziękuje pozdrawiam gudek82

Napisano
Cześć.
Czy wychodziły jeszcze inne części, które można by skojarzyć z Iłem drugim?
Jeśli tak, to obstawiałbym jeden z wariantów tego pokrętła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie