kazik14 Napisano 23 Maj 2012 Autor Napisano 23 Maj 2012 Witam, dostałem tą łuskę dość dawno i jakoś nie miałem pamięci żeby dać ją do identyfikacji. Łuska pochodzi najprawdopodobniej z okolic Lublina. Wysokość łuski to 3,9 cm, a natomiast szerokość u dolnej części to ok. 1,4 cm. PS: sorki za jakość zdjęć i z góry dzięki ;)
honker Napisano 23 Maj 2012 Napisano 23 Maj 2012 Witam.Sygnatury,wygląd i wymiary denka łuski przemawiają za carską Rosją,reszta niewiadoma.Jakby ktoś skrócił łuskę od mosina i coś z nią kombinował.Chyba.że to coś myśliwskiego.Zmierz kaliber(średnicę wewnętrzną wylotu).Pozdro.*
kazik14 Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 no teraz widzę, że jest obcięta, widać że nie jest równa górna część. Średnica to 1cm albo 1,1cm ( jest troszkę jajowata ). Dzięki za odpowiedzi panowie ;)
kazik14 Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 Najprawdopodobniej ktoś próbował przerobić to na zapalniczkę. Mogę zaraz wstawić taką zapalniczkę zrobioną z polskich łusek od mausera. Dostałem taką zapalniczkę od tej samej osoby co tą łuskę, więc jest to dość możliwe ;)
Pytanie
kazik14
PS: sorki za jakość zdjęć i z góry dzięki ;)
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.