lysy452 Napisano 19 Maj 2012 Autor Napisano 19 Maj 2012 witam mam możliwość kupienia tej książeczki,wcześniej chciałbym się dowiedzieć ile jest warta,w jakim stopniu był właściciel i gdzie stacjonował
sten Napisano 29 Maj 2012 Napisano 29 Maj 2012 Trzymam kciuki zeby ci sie udalo wyrwac reszte.Wstaw fotki jak je dostaniesz.pozdro
abcd Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Obergefreiter-radiotelegrafista, ostatni przydział to dywizjon przeciwpancerny 2 dywizji spadochronowej WH.
lysy452 Napisano 26 Maj 2012 Autor Napisano 26 Maj 2012 dziś miałem spotkanie z Panem który przeżył 2 wojnę i przetłumaczył mi te dokumenty,wiec jedziemy... gość służył w łączności,skończył na stopniu kaprala,na początku służby siedział na ziemi,później został przeniesiony do służby napowietrznej,FLIEGENDES PERSONAL,jak abcd wspomniał,był święcie przekonany,ale zwątpił troszkę...osoby które się wyróżniały były rekrutowane właśnie do obsługi napowietrznej.Podsumowując wpisy w solbuchu kończą się w 16-04-44 co za tym idzie Pan z łączności został wzięty do niewoli w Anglii,do domu wrócił dopiero 2 kwietnia 1947 r.Pozdrawiam Rafał
abcd Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Zastanawiał mnie stempel FLIEGENDES PERSONAL, byłem święcie przekonany że ta nazwa obejmowała tylko członków załóg samolotów ale jak wyjaśnia link poniżej FJ też się do niego zaliczali http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showthread.php?t=268452
lysy452 Napisano 20 Maj 2012 Autor Napisano 20 Maj 2012 Panowie ile wart jest ten soldbuch,chodzi o to żebym nie przepłacił
Pytanie
lysy452
witam mam możliwość kupienia tej książeczki,wcześniej chciałbym się dowiedzieć ile jest warta,w jakim stopniu był właściciel i gdzie stacjonował
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.