Gość Napisano 10 Sierpień 2002 Napisano 10 Sierpień 2002 Drogi Bolku. Mimo, że sam nie jest ementuzjastą tzw. ekonstrukcji" szczególnie jeśli chodzi o armię niemiecką to:1. Stawianie w równym szeregu Whrmachtu i faszyzmu jest aginaniem" historii. 2. To co piszesz powinno odnosić się raczej do SS i SD.3. Jedyni sprawiedliwi" w armii niemieckiej 1939-45 , wywodzili się właśnie z Wehrmachtu. 4. Wiele bardziej wolę akie" zabawy niż chlanie w bramie lub napady na ulicy.Pozdrawiam - Peter.
Gość Napisano 10 Sierpień 2002 Napisano 10 Sierpień 2002 Piotrze radze Ci zapoznac sie z materialami dotyczacymi zbrodni wojennych popelnionych przez ycerski Wehrmacht". To, ze w jego szeregach byly jednostki sprzeciwiajace sie Hitlerowi nie stanowi o niczym bo jak to slusznie zauwazyles byly to jednostki. A tak w ogole to naiwnoscia jest sadzic, ze amatorzy picia wina w bramie porzuca te zajecie na rzecz rekonstruowania niemieckich formacji. Ich interesuje tylko to wino i nic wiecej.
Gość Napisano 10 Sierpień 2002 Napisano 10 Sierpień 2002 drogi PiotrzePrzykro mi że twoje zainteresowania ograniczają się do gloryfikacji Wermachtu lub wina w bramie.Chyba jednak nie masz dokładniejszych informacji na temat armii niemieckiej.Jeszcz chwila i dowiemy się II wojna światowa była epizodem w historii a że zginęł kilkadziesiąt milionów ludzi to wstydliwy i nieciekawy aspekt który najlepiej pominąć.
Gość Napisano 10 Sierpień 2002 Napisano 10 Sierpień 2002 Oby tak dalej. DO Europy wejdziemy z kompleksami które mają ponad 50 lat. Na temat rekonstrukcji każdy może zostać przy swoim zdaniu. Natomiast prawdziwych bohaterów Werhmachtu (m.i. uczestników i wykonawców zamachu na Hitlera) podziwiam i nic nie jest w stanie tego zmienić. Ówczesne realia wymagały ogromnej dozy odwagi i poświęcenia jeśli się chciało zachować czyste sumienie. Po naszej Polskiej stronie również.
Gość Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 No, no, pamiec o historii wlasnego narodu i panstwa nazywasz kompleksami. Wiesz, prawdziwy z Ciebie Europejczyk".
Gość Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 No i co by nie mówić ci rycerscy herosi, wykonawcy zamachu na Hitlera, tak przez niektórych podziwiani, gorliwie temuż Hitlerowi z początku służyli, podbijając suwerenne kraje Europy, i nie tylko, w imię polityki Blut und Boden. Dopiero, gdy ziemia zaczęła usuwać im się spod nóg, nagle okazało się, że Hitler jest be... Cóż za szczytne pobudki.
Gość Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 Hartmann,to nie Ty przypadkiem miałeś nagrane na sekretarce na komórce Fuhrera teraz nie ma,proszę zostawić wiadomość" ,czy cos w tym stylu ;))) ?
Hartmann Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 Oczywiście.Każdy kto chce odsłuchać moją sekretarkę może zadzwonić po 24-tej i odsłuchać - i jeszcze bonus - może się nagrać i mi naubliżać.Chcę tylko zaznaczyć iż sekretarka nie mówi o jakiego furrera chodzi .Rozbawiony do łez.Hartmann :))))))))))))))))))))))))))))))
Gość Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 No ja też się właśnie obśmiałem jak norka :)))
Hartmann Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 Przepraszam zapomniałem podać numer.0-601-45-63-94,Ale jak podszeptuje mi pare osób należałoby zamiast słów furrer użyć słowo marszałek - dużo większy wybór.:))))))))))))))))))))))))))))
Gość Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 Właśnie,Hartmann,fuhrer jaki jest każdy widzi :)))
Hartmann Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 ale za to zabawa kapitalna.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bocian Napisano 11 Sierpień 2002 Napisano 11 Sierpień 2002 A to jest forum a nie piaskownica.Poważny temat a zszedł na psy.PozdrawiamBocian
Gość Napisano 12 Sierpień 2002 Napisano 12 Sierpień 2002 Miałem wczoraj sen po przeczytaniu tego postu: Wsiadam do tramwaju a tam siedzi dwóch SS-manów w czarnych płaszczach. Istny horror. PS. Wracali ze zlotu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.