Skocz do zawartości
  • 0

Czapka ochotniczej straży pożarnej

dziadu94

Pytanie

Napisano

Witam,
juz dawno mialem zapytac sie na forum co sadzicie o tej czapce? Co do oryginalnosci jestem pewien, ale jest jeszcze kilka pytan. Na przyklad: co to za czapka dokladnie jest i z jakich lat? Wszystkie czapki Ochotniczej SP jakie widzialem na necie maja czarne paski i ciemne srodki. Moja ma zolty potnik i zielony daszek od spodu a do tego bialy pasek... Mysle ze kombinowana nie jest gdyz przelezala dlugi czas w rodzinnym domu i nikt nawet o niej nie wiedzial.
Z gory dziekuje i pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
według moich danych jest to czapka rogatywka miękka ciemnogranatowa z sukna mundurowego z czerwonymi wypustkami w szwach i górnej krawędzi otoku " wprowadzona Regulaminem Umundurowania członków ochotniczych straży pożarnych i zarządów ogniw Związku Ochotniczych Straży Pożarnych z dnia 18 września 1959 roku . -pozdro
Napisano
zapomniałem dodać iż nie wiem co robi tam ten biały pasek od babskiej torebki na otoku :):) a może to jakichś ochotniczy tuning jak napisał kolega Catadero :) -pozdro
Napisano

Witam,
juz dawno mialem zapytac sie na forum co sadzicie o tej czapce? Co do oryginalnosci jestem pewien, ale jest jeszcze kilka pytan. Na przyklad: co to za czapka dokladnie jest i z jakich lat? Wszystkie czapki Ochotniczej SP jakie widzialem na necie maja czarne paski i ciemne srodki. Moja ma zolty potnik i zielony daszek od spodu a do tego bialy pasek... Mysle ze kombinowana nie jest gdyz przelezala dlugi czas w rodzinnym domu i nikt nawet o niej nie wiedzial.
Z gory dziekuje i pozdrawiam

Napisano
Do tego tez jest marynarka, ale rekaw zjedzony przez mole. Co do lat to po przegladzie innych stron tez obstawialbym 70 albo 60. I niby wszystko by sie zgadzalo, ale pasek... nigdzie nie ma bialego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie