Skocz do zawartości
  • 0

Swastyka żeliwna

mlody0283

Pytanie

Napisano

Witam. Mam pytanie czy ta sfastyka może być oryginalna? Jest z żeliwa. Wymiary 33x 18cm. Dodam jeszcze że była do niej obwódka z rokiem 1944

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak dla mnie wygląda to na orginał, ale nie jestem specem od tego typu rzeczy więc niech ktoś mądrzejszy się wypowie : )

Pozdrawiam!
Napisano
@HałaBała
Mówisz że to odlew i to już czyni z niej podróbkę? Jeżeli materiał to żeliwo, to ono w większości przypadkach(o ile nie zawsze) było i jest odlewane. Orzełek jak już ktoś wcześniej powiedział jest z Luftwaffe. Pewnie nosił go jakiś żołnierz olbrzym na czapce. Taki dżołk, tak naprawdę ciężko stwierdzić gdzie to mogło wisieć, ale trzeba przyznać że znalezisko ciekawe i piękne. Gratulacje.
Napisano

Tak to jest Luftwaffe na pewno oficerzy mają na czapkach właśnie coś takiego wyszytego :) a jeśli chodzi o lotnisko,hangar to jest to bardzo ciężkie do określenia musiałby się wypowiedzieć ten kto się bardzo dobrze zna na tego typu rzeczach.

Napisano
za słabe zdjęcia żeby stwierdzić czy oryginał.Jest to Gapa Luftwaffe mogła pochodzić ze ściany budynku np na lotnisku.lub jakas ina pamiątkowa lub ozdobna nagroda
Napisano
wsadze ja do rozpuszczalnika i ta czarna farba puści i będzie łatwiej okreslić jej oryginalność. Nic chyba sie z nią nie stanie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie