nazgul Napisano 9 Maj 2012 Autor Napisano 9 Maj 2012 proksima ,dziwne zachowanie się na piasku.objawia się tym że cały czas popiskuje,kabel przy cewce unieruchomiony i wtyk dobrze dokręcony,na innym terenie działa spoko,jakieś sugestie?
wiktor3030 Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Sugestie są takie że jak zaczynasz cokolwiek pisać to się zaczyna od tego że się podaje:-ustawienia -model czyli PROXIMA a nie proksima -wersja detektora
brodkasz Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Proxima tak ma. Mam jedynkę parę lat i w tym czasie zdarzyło mi się spotkać kilka takich miejsc. Nie mogę na to znaleźć racjonalnego wytłumaczenia, ani słupów z liniami wysokiego napięcia, wykrywacz dobrze skonfigurowany, wtyk dobrze dokręcony, kabel od cewki unieruchomiony. Na szczęście takich miejsc jest bardzo mało, proponuje się tym za bardzo nie przejmować. Pozdrawiam Brodkasz.
pawcion123 Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Spróbuj grunt fabryczny puść przycisk gruntu w powietrzu bez przytykania do gleby".Zmniejsz czułość 25-29.jak to nie pomoże to wina jest głębiej"..
nazgul Napisano 9 Maj 2012 Autor Napisano 9 Maj 2012 proxima to pierwsza wersja, a na gruncie fabrycznym też wariuje
brodkasz Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Mogę spytać jak głęboko" jest ta wina :) Chętnie bym się dowiedział co jest tego przyczyną.
nazgul Napisano 9 Maj 2012 Autor Napisano 9 Maj 2012 tzn bo nie rozumiem,śmigałem ostatnio na terenie tereszpola a tam tylko piach na łąkach działa spoko
brodkasz Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Ale na każdym piachu Ci się wzbudza czy tylko w jednym miejscu?
nazgul Napisano 9 Maj 2012 Autor Napisano 9 Maj 2012 chodze na dynamiku ,z czułością zeszłem do 20 ,nic to nie dało,a dyskryminacja na las , ja chodze na -40
nazgul Napisano 9 Maj 2012 Autor Napisano 9 Maj 2012 a tak wogule to mam zamiar stuningować końcówkę wykrywacza wkurza mnie ta telepiąca sie cewka
brodkasz Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Jeżeli jest to w jednym miejscu to nie rozumiem w czym problem. Ale jeżeli zdarza się to często to raczej dzwoń do Rutusa.
sebo_sek Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 A nie jest możliwe żeby w tych miejscach biegły jakieś rury (kanalizacja, wodociąg, gaz). Ja ze swoim Sov GT tak miewam. Idę, jest spokój, potem wariuje, potem znów spokój.
prymek7 Napisano 10 Maj 2012 Napisano 10 Maj 2012 czytając polskie fora o wykrywaczach spotkałem masę postów typu: Rutus - problem " jestem ciekaw czy to wady sprzętu czy brak umiejętności użytkówników
brodkasz Napisano 10 Maj 2012 Napisano 10 Maj 2012 Jest tak jak piszesz Sebo_sek ale to nie wzbudzanie tylko lekie popiskiwanie. A proxima ma czasami tak że wariuje bez żadnej przyczyny(są miejsca że podnosi się wykrywacz w górę a on piszczy).Pozdrawiam Brodkasz.
zbyniek Napisano 10 Maj 2012 Napisano 10 Maj 2012 Dokładnie, a co się później okazuje w telefonie mamy kilka smsów i połączeń :)Już nie raz chciałem zmierzyć obwód buczka proximą przez te wariacje. pozdr
eranyson88 Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 Ja np. mam takie poletko przez które idą linie wys. napięcia.I jest czasem tak, że nie da się chodzić bliżej niż 600-700m od drutów a czasem chodzę bezpośrednio pod nimi i jest ok. Zauważyłem, że dużo zależy od pogody. Jak jest słonecznie to proxima się wzbudza jak szalona a jak jest pochmurnie to tak jak mówiłem można chodzić pod samymi liniami.
dzieci3 Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Czyli te odgłosy to w standardzie,u mnie również to zjawisko występowało.Zauważyłem że im robił się starszy to zjawisko było częstsze.Albo serwis albo zmiana sprzętu-moja rada jest taka.@ nazgul to Ty z Tereszpola?
psioter5 Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 ja kiedyś szedłem łąką nagle zaczął piszczeć jak głupi i tak na mniej więcej 0.4ha sie nie wyłączał wykopałem duł okazało się że na całym tym terenie są rozrzucone kawałeczki pordzewiałego metalu bo 150lat temu była tam potężna kuźnia. a co do jakiś wzbudzań pod słupami energetycznymi to przez te 2 lata używania proximy 1.0 nigdy mi się nie zdarzyło a pod wszelakimi słupami szukałem
eranyson88 Napisano 20 Maj 2012 Napisano 20 Maj 2012 Mnie też nie wzbudza się pod wszystkimi, ale pod tymi konkretnymi akurat tak. Może spowodowane jest to specyfiką miejsca. Dodam, że chodzę z proximą 4.0
nazgul Napisano 20 Maj 2012 Autor Napisano 20 Maj 2012 nie ,nie jestem z tereszpoln szwagier ma tam swoja kobietę
dzieci3 Napisano 20 Maj 2012 Napisano 20 Maj 2012 To współczuję szwagrowi,jest takie powiedzenie,że jak masz babę z Tereszpola to nie musisz psa brać na podwórko.Ale odnośnie tych popiskiwań,pamiętam że przy świeżo" naładowanych akumulatorkach również pracowała niestabilnie,pod linia wys.napięcia nawet w odległości ok 50m dostawała palmy.
nazgul Napisano 30 Maj 2012 Autor Napisano 30 Maj 2012 Tak,te które miałem nie trzymały napięcia,chociaż pokazywał wyświetlacz 80% ,pierwszy raz tak miałem .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.