Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol. XIV

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
nie kusi cię ją troszkę po prostować ? ja mam komplet kombinerek o cienkich ,szerokich półokrągłych szczypcach owijam je szmatami aby nie porysować klamry :):) a czasami wystarczy drewniany kołek i dociskam całym ciałem na miękkim krześle lub na podłodze wcześniej podkładając jakiś miękki materiał -pozdro

klamerka jest w miarę prosta. Tylko prawy dolny róg jest lekko wgięty do wewnątrz. Sposób zrobienia zdjęcia sprawił że wygląda jak by było gorzej. jak już wspominałem klamerki to nie moja bajka, wiec mimo wszystko zostanie bez zmian.Ewentualna próba w moim wykonaniu prędzej zniszczy klamerke niż poprawi. :)

pooshkins wiele klamer naprawiałem :) i postawie worek orzechów przeciw marchewce że nie będziesz wiedział które :) co do samego naprawiana to już decyzja każdego z was - tylko nie wmawiajcie mi że klamerki spłaszczone zupełnie lub zniszczone przez pług na polu mają swojego ducha :):)

witam piękne i rzadkie klamerki panowie prezentują ja dołożę dzisiejszą skromną w stsunku do waszych niemczyznę jeszcze pachnie lasem:-) ale cieszy oko ponoć rzadszy wzór SA NSKK jak kolega huk byłby łaskaw podpowiedzieć cosik jaki wzór dokładnie to jest to byłbym wdzięczny pozdrawiam wszystkich

Eastlegion gratuluję klamra M 95 Królestwa Bawarii :)

HASAG40 to pierwszy wzór klamry używanej przez SA i przez NSKK zresztą NSKK wywodziła się z SA to były oddziały motorowo - transportowe .

http://myvimu.com/exhibit/13853317-klamra-sa-nskk-pierwszego-wzoru-nakladka

gdyby była poniklowana nie było by wątpliwości :)

http://myvimu.com/exhibit/13285417-klamra-niemiecka-sa-nskk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie