patton12 Napisano 5 Maj 2012 Autor Share Napisano 5 Maj 2012 Chciałbym zaprosić szanownych poszukiwaczy i nie tylko na rekonstrukcje bitwy wyrskiej, która odbędzie się 19 maja br w miejscowości Gostyń koło Mikołowa. Szczegóły na stronie: http://bitwawyrska.profort.org.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 17 Maj 2012 Share Napisano 17 Maj 2012 To do jutra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 nop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Będę Was obserwował ;] :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 19 Maj 2012 Share Napisano 19 Maj 2012 Witam, tak na gorąco ,doslownie.Bylem tu pierwszy raz, mogę to porównaż do Bzury , bo tam jezdzilem. Dojazd i parkingi -super,obsługa super,nagłośnienie i narracja na plus ,teren bitwy urozmaicony,gratulacje dla GRH,plus za czołgi.Ale jest mały minus , a mianowicie chodzi mi o ilośćfotoreporterów za barierkami,nawet tych z głuptakami" wpuszczali.Niedość że nie było jak wykroić" walczących to jeszcze trzeba było się użerać z co poniektórymi za barierką.Większość sama przysiadała,ale takiego tupetu jak miał pan w koszuli w kratkę z niconem to nikt nie przebił.Tak że z mojej strony ,to tylko apel o większą selekcję zasłaniaczy"Za rok też przyjedziemy .Chciałem pozdrowić serdecznie polskiego żołnierza który uszedł z życiem dwa razy ,kuli i ogniowi, ma wyczucie i refleks. Ale się jarało.Pozdrawia Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 19 Maj 2012 Autor Share Napisano 19 Maj 2012 Ten pożar to z powodu 2 albo 3 handgranatów. Z początku był nie wielki płomień, a za kilkanaście minut pół pola walki było wypalone. Takie urozmaicenie, tyle że tłumiący ogień strażacy troszeczkę przeszkadzali w oglądaniu potyczki. Ogólnie wszystko było dobrze zorganizowane, tyle że Sowińca nie dałem rady zwiedzić bo do niego była dłuuuuuuuuuuuuuuga kolejka. Wybiorę się tam w którąś niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 Potwierdzam nadmierną ilość fotoreporterów i kamerzystów. Wchodzili nieprzyzwoicie daleko na pole bitwy, i pod samym nosem filmowali lub fotografowali. Zastanawiałem się czy nie ma ich więcej niż rekonstruktorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 Już wiem skąd ta mina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 No wgrało się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mag68 Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 Na szczęście nie jestem panem w koszuli w kratke i nikonem, to jednak z ramienia grupy miałem akredytację i robiłem zdjęcia. Starałem się siedzieć i nie przeszkadzać, ale jeśli wlazłem komuś w kadr to przepraszam.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Nasi ryli ostro :-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Spotkanie po latach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Trup ściele się gęsto... ale efektownie :-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Niemcom nie odpuszczali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 A to nasz bohater, ocalały z pożogi :-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Na polskiej ziemi nawet Niemiec nie jest bezpieczny! Po inscenizacji matryca aparatu poszła do czyszczenia :-))))Żadne uszczelnienie nie pomogło... ale i tak było warto!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm007 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Klaus, nie przesadzaj. Z tej strony z ktorej ja robilem zdjecia nie zauwazylem aby ktos za bardzo wchodzil w pole. Od waszej lewej flanki. Bylo powiedziane za maksymalnie 15m od barierek. W praktyce wszyscy sie trzymali na linii rozstawionych glosnikow. Fotografow bylo sporo ale policz sobie ile bylo grup, kazda chciala miec swojego fotografa, do tego fotoreporterzy z gazet, portali, rozne TV ogolne i regionalne, znajomi organizatorow i sie uzbiera troche ludzi. Wiekszosc fotografow zauwazylem ze pracowalo w pozycji kleczacej, jedynie przejscia na kolejne punkty ale tez starali sie poruszac w pozycji schylonej. Chociaz nie powiem widzialem wyjatki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Witam, może ja coś dodam, znowu... Byliśmy z lewej strony w środku, faktycznie większość trzymała się linii głośników i była schylona, ale jak zaczynała się akcja wszyscy wstawali, wiem że ślepi w karty nie grają i jak chcesz mieć ładne fotki to musisz być z akcją. Szkoda, że wykasowałem zdjęcia bo by było czarno na bialym widać, jak wchodzili w kadry. Może zbyt dobre miejsce sobie upatrzyliśmy, ale za to nie będę przepraszać, bo z małym dzieckiem dwie godziny warowałem! Zresztą nie tylko ja i niech nie dziwi reakcja na 10 osób biegających przed obiektywem plus ochrona i głośniki. A do tego jeszcze głupie odzywki o co nam chodzi.Z mojej strony to tyle.Bawiłem się świetnie i mam zamiar to powtórzyć!Pozdrawiam wszystkich będących w Wyrach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz666 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Z ramienia Stowarzyszenia Pro Fortalicium serdecznie dziękuje wszystkim za przybycie. Wiadomo każda taka impreza ma swoje mankamenty staramy się jak możemy żeby ich unikać. Dziękuje jeszcze raz za przybycie i mile spędzony czas.Pozdrawiam Borys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAK36 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 W imieniu GRH Kampfgruppe Schleisien podziękowania za miłą zabawę i atmosferę dla organizatorów ,oraz podziękowania chłopakom z innych grup za pomoc przy manewrach z PAK-iem na polu walki składa D-ca grupy Henryk.ps.Michał byłeś dzielny mam nadzieję że do następnej walki rana się zagoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 O dobrze , że sobie przypomniałem. Jak nazywał się ten porucznik, weteran bitwy wyrskiej będący na rekonstrukcji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Wszystko rozumiem :p dobra fotka musi być. Ale takie odniosłem pierwsze wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.