Skocz do zawartości

Bitwa wyrska 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zaprosić szanownych poszukiwaczy i nie tylko na rekonstrukcje bitwy wyrskiej, która odbędzie się 19 maja br w miejscowości Gostyń koło Mikołowa. Szczegóły na stronie:
http://bitwawyrska.profort.org.pl/

• 2 weeks later...
Witam, tak na gorąco ,doslownie.
Bylem tu pierwszy raz, mogę to porównaż do Bzury , bo tam jezdzilem. Dojazd i parkingi -super,obsługa super,nagłośnienie i narracja na plus ,teren bitwy urozmaicony,gratulacje dla GRH,plus za czołgi.
Ale jest mały minus , a mianowicie chodzi mi o ilość
fotoreporterów za barierkami,nawet tych z głuptakami" wpuszczali.
Niedość że nie było jak wykroić" walczących to jeszcze trzeba było się użerać z co poniektórymi za barierką.
Większość sama przysiadała,ale takiego tupetu jak miał pan w koszuli w kratkę z niconem to nikt nie przebił.
Tak że z mojej strony ,to tylko apel o większą selekcję zasłaniaczy"
Za rok też przyjedziemy .
Chciałem pozdrowić serdecznie polskiego żołnierza który uszedł z życiem dwa razy ,kuli i ogniowi, ma wyczucie i refleks. Ale się jarało.
Pozdrawia Kraków

Ten pożar to z powodu 2 albo 3 handgranatów. Z początku był nie wielki płomień, a za kilkanaście minut pół pola walki było wypalone. Takie urozmaicenie, tyle że tłumiący ogień strażacy troszeczkę przeszkadzali w oglądaniu potyczki. Ogólnie wszystko było dobrze zorganizowane, tyle że Sowińca nie dałem rady zwiedzić bo do niego była dłuuuuuuuuuuuuuuga kolejka. Wybiorę się tam w którąś niedzielę.

Potwierdzam nadmierną ilość fotoreporterów i kamerzystów. Wchodzili nieprzyzwoicie daleko na pole bitwy, i pod samym nosem filmowali lub fotografowali. Zastanawiałem się czy nie ma ich więcej niż rekonstruktorów.

Na szczęście nie jestem panem w koszuli w kratke i nikonem, to jednak z ramienia grupy miałem akredytację i robiłem zdjęcia. Starałem się siedzieć i nie przeszkadzać, ale jeśli wlazłem komuś w kadr to przepraszam.:)

Klaus, nie przesadzaj. Z tej strony z ktorej ja robilem zdjecia nie zauwazylem aby ktos za bardzo wchodzil w pole. Od waszej lewej flanki. Bylo powiedziane za maksymalnie 15m od barierek. W praktyce wszyscy sie trzymali na linii rozstawionych glosnikow. Fotografow bylo sporo ale policz sobie ile bylo grup, kazda chciala miec swojego fotografa, do tego fotoreporterzy z gazet, portali, rozne TV ogolne i regionalne, znajomi organizatorow i sie uzbiera troche ludzi. Wiekszosc fotografow zauwazylem ze pracowalo w pozycji kleczacej, jedynie przejscia na kolejne punkty ale tez starali sie poruszac w pozycji schylonej. Chociaz nie powiem widzialem wyjatki...

Witam, może ja coś dodam, znowu... Byliśmy z lewej strony w środku, faktycznie większość trzymała się linii głośników i była schylona, ale jak zaczynała się akcja wszyscy wstawali, wiem że ślepi w karty nie grają i jak chcesz mieć ładne fotki to musisz być z akcją. Szkoda, że wykasowałem zdjęcia bo by było czarno na bialym widać, jak wchodzili w kadry. Może zbyt dobre miejsce sobie upatrzyliśmy, ale za to nie będę przepraszać, bo z małym dzieckiem dwie godziny warowałem! Zresztą nie tylko ja i niech nie dziwi reakcja na 10 osób biegających przed obiektywem plus ochrona i głośniki. A do tego jeszcze głupie odzywki o co nam chodzi.
Z mojej strony to tyle.
Bawiłem się świetnie i mam zamiar to powtórzyć!
Pozdrawiam wszystkich będących w Wyrach...

Z ramienia Stowarzyszenia Pro Fortalicium serdecznie dziękuje wszystkim za przybycie. Wiadomo każda taka impreza ma swoje mankamenty staramy się jak możemy żeby ich unikać. Dziękuje jeszcze raz za przybycie i mile spędzony czas.

Pozdrawiam Borys

W imieniu GRH Kampfgruppe Schleisien podziękowania za miłą zabawę i atmosferę dla organizatorów ,oraz podziękowania chłopakom z innych grup za pomoc przy manewrach z PAK-iem na polu walki składa D-ca grupy Henryk.
ps.Michał byłeś dzielny mam nadzieję że do następnej walki rana się zagoi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie