Skocz do zawartości
  • 0

łuska, aluminiowa nitowana blaszka

maciu4

Pytanie

Napisano

witam prosze o ID tych przedmiotów:
1)łuska bicia poprawione w paincie poniewaz robione tel i tam gdzie wygląda jak 41 na moje są to jakies rosyjskie literki.
Kalibru ani wysokości nie znam łuska peknieta jest, nie ma połowy i zgnieciona.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzieki za szybką identyfikacje, a jeśli chodzi o ta łuske to mi wydaje sie że tam gdzie to 41 jest to nie jest liczba tylko podobne do tego dwie litery możliwe że rosyjskie, a tego języka nie znam, a może któryś z kolegów sie orientuje.
Napisano
no własnioe ale to 44 i to niby 41 sa bite dwoma róznymi czcionkami wiec tak mysle ze to 41 to sa jakies litery ale moge sie mylić.
Napisano
Nie ma takich liter w języku rosyjskim. Ale jakby odwrócić do góry nogami to wychodzi coś w stylu CZ L (czyli 4 i 1). Ale równie dobrze tam, gdzie jest 44 byłoby CZ CZ. To na pewno cyfra, 41.

Pozdrawiam, K.
Napisano

witam prosze o ID tych przedmiotów:
1)łuska bicia poprawione w paincie poniewaz robione tel i tam gdzie wygląda jak 41 na moje są to jakies rosyjskie literki.
Kalibru ani wysokości nie znam łuska peknieta jest, nie ma połowy i zgnieciona.

Napisano
denko łuski z rosyjskiego moździerza 122mm, masz tam podany kaliber czyli 26, rok 44 i kod fabryki 41 choć takiego nie ma więc go źle odczytałeś.

Przy tym rozstawie sygnatur powinna być fabryka nr.58
Napisano
Blaszka to prawdopodobnie spust od pancerfausta

http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=e3r&rls=org.mozilla:pl:official&q=panzerfaust+spust&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1024&bih=605&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ywOhT-S8FoyN4gStsrXcCA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie