maadin Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 Orientuje się ktoś do czego służył owy element ubioru? I z jakiego kraju pochodzi? Guziki sygnowane Steinnusshoseknopf.
maadin Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 To nie rodzaj ,tylko tak mówię na okres dwudziestolecia międzywojennego.;)Też mi się wydaje, że to kalesony.
velmont66 Napisano 28 Kwiecień 2012 Napisano 28 Kwiecień 2012 yy to jaka okupacja była podczas 20lecia między wojennego bo nie czaje ? Dla mnie okupacja to w 39 A gacie niemieckie o to pytałeś no i prędzej ocieplacze/podpinka do spodni bo kalesony nie ten materiał i na górze te guziki
velmont66 Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 20 lecie między wojenne to chyba nie okupacja ? Dla mnie lata między 1 wś a 2 no ale...każdy posiada wiedzę i na swój sposób ją interpretuje...
Barson1 Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Interpretuj jak chcesz. Żaden model kalesony niemieckich z 1939-1945 które znalazłem nie przypomina twoich. Kolorystycznie MINIMALNIE pasuje do Feldbluse m.43 Może to chałupnicza produkcja a guziki po prostu takie a nie inne.
Barson1 Napisano 29 Kwiecień 2012 Napisano 29 Kwiecień 2012 Witaj!Na butonarium niestety nie ma w archiwum takiej sygnatury. Sprawdź czy dobrze przepiałeś po i google nie mówi za wiele a właściwie nic. Jaki był kontekst znaleziska ? Poszukaj pieczęci w okolicach yłka" na białej podszewce. Velmont skończ zaczepki o do niczego nie prowadzą. A okupacja którą jak mniemam masz na myśli trwała od 1939-1945-1989. Tak dla ścisłości. I skąd wnioskujesz że autor wątku miał na myśli lata dwudzieste...? Jeśli wiesz coś więcej na temat spodni to podziel się wiedzą.
maadin Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 Orientuje się ktoś do czego służył owy element ubioru? I z jakiego kraju pochodzi? Guziki sygnowane Steinnusshoseknopf.
Pytanie
maadin
Orientuje się ktoś do czego służył owy element ubioru? I z jakiego kraju pochodzi? Guziki sygnowane Steinnusshoseknopf.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.