macvsog Napisano 27 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Nowy film o wojnie w Gruzji- nie wiem czy już o tym nie było, ale jeśli nie to powiem że zapowiada się dobrze:http://www.youtube.com/watch?v=R8OVfC9s8Cw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Widziałem. Jednostronny. A już żołnierze batalionu Wostok to dzikie zwierzęta. Antyrosyjska propaganda i tyle, choć niektóre ujęcia fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Kwiecień 2012 Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Dla równowagi pooglądaj filmy Rosyjskie.Jest tego dużo, fajne ujęcia sprzętu gruzińskiego,pochodzeniaamerykańskiego,izraelskiego czy po radzieckiego.Jest problem j.rosyjski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 28 Kwiecień 2012 Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Wrzuć jakiś tytuł. Język to nie problem, kończyłem eżimową " edukację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 29 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Ja też przyłączam się do tej prośby.Ps Wiluś batalion Wostok ma żeczywiście fatalną opinię. Wyprowadź mnie z błędu ale w jego skład ponoć wchodzą Czeczeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Dlaczego ,,Wostok,, ma fatalną opinię?Jest to jednostka Czeczeńska/pro moskiewska/Robili z Gruzinami co chcieli.Co do filmów koledzy wpisujcie po angielsku ,,Osetia,,i tam znajdziecie programy i filmy także rosyjskie.Kiedyś miałem czas to oglądałem teraz czasu nie mam.Ten ruski film był fajny -w odcinkach był tam szef sztabu Armii Osetyńskiej Gen Baranowicz-on to przy pomocy RPG rozwalił gruzińskiego T-72.Pamiętam jego wypowiedż,,z przodu nie da rady,ja mu w tył wieży-i tu machnął ręką,,ten jego T-72 to jedna z najlepszych ilustracji tej wojny./często pokazywany w prasie/Na koniec to nie była wojna Rosji z Gruzją.To Armia Osetyńska dała w d...ę Gruzinom.Rosjanie dali jej tylko wsparcie./Przyglądnijcie się mundurom/I na koniec przypominam,Rosję przed sankcjami zachodu uratowało dwóch emerytowanych oficerów Armii Brytyjskiej.Zeznali Oni przed komisją NATO że to Gruzini rozpoczęli tą wojnę-i ugotowali Gruzję.Od tego momentu oskarżano tylko Rosję że użyła,,nieproporcjonalnych sił,,-ale to już inna historia.Jeszcze raz zobaczycie sprzęt amerykański,izraelski i nasze wyświetlacze w czołgach gruzińskich też.Wysłuchajcie dwóch stron i wyciągnijcie wnioski.Tyle mojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.