Ferenc Szisz Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Witam niedawno zdobyłem taki cylinder o średnicy 86 mm,króciec ssący 26 mm i wyloty 42 mm każdy.Resztki mosiężnego gaznika.Ciekawe są szpilki wkręcane bezpośrednio do głowicy,rozumiem że były to śruby rzymskie choć nie wiadomo bo są ucięte z dołu.Co to może być?
Ferenc Szisz Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Witam niedawno zdobyłem taki cylinder o średnicy 86 mm,króciec ssący 26 mm i wyloty 42 mm każdy.Resztki mosiężnego gaznika.Ciekawe są szpilki wkręcane bezpośrednio do głowicy,rozumiem że były to śruby rzymskie choć nie wiadomo bo są ucięte z dołu.Co to może być?
dzieci3 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Mi to przypomina cylinder sprężarki,ale ręki nie dam.Pzdr.
Maćko1410 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Witam, Myślę że nie jest to cylinder od sprężarki ponieważ:a) z boku widać otwór na świeceb) w kanałach wylotowych widać nagarPrzypomina mi to jakiegoś anglika... Głowica jest żeliwna czy aluminiowa?
Maćko1410 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Oto cylinder takiego typu jak twój.Ten na zdjęciu pochodzi z Royal Enfield-a 351 Sports z roku 1927.http://www.barkshire.co.uk/bikes/images/RoyalEnfield351_1927/index.htmMam nadzieje że to naprowadzi kogoś na trop.Pozdrawiam.Maćko
Question
Ferenc Szisz
Witam niedawno zdobyłem taki cylinder o średnicy 86 mm,króciec ssący 26 mm i wyloty 42 mm każdy.
Resztki mosiężnego gaznika.
Ciekawe są szpilki wkręcane bezpośrednio do głowicy,rozumiem że były to śruby rzymskie choć nie wiadomo bo są ucięte z dołu.
Co to może być?
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.