maciek1993stefan Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Napisano 21 Kwiecień 2012 Witam mam do nabycia taką oto lornetkę za flaszkę . Co to za lornetka?? Właściciel mówi ze znaleziona w starej stodole . CZy się opłaca za flaszke ?
maciek1993stefan Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Napisano 12 Styczeń 2013 Nabyłem tą lornetę . okulary są lekko zabrudzone . tak na owalu jest 31 . a dodatkowa żecz to celownik w niej umieszczony.
sza.man Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Tylko nie weź sobie nadto do serca, ze ''łatwo rozebrać''- owszem rozebrać łatwo, ale już nie złożysz.Mozna podesłać do fachowca, który doprowadzi optykę do stanu fabrycznego za grosze.
mst28 Napisano 23 Kwiecień 2012 Napisano 23 Kwiecień 2012 Polska powojenna, po drugiej stronie powinno być w owalu 31 (stary) lub 131 (nowy) kod PZO i podziałka w prawym okularze. Nawet jak optyka zapaskudzona to łatwiutka w rozbiórce i do wyczyszczenia. Z tych lat to trafiały się na ruskiej lub niemieckiej optyce, ale ta to juz najprawdopodobniej nasza - lekko żółte szkła, ale jakość pierwsza klasa.Pozdr.
maciek1993stefan Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Napisano 21 Kwiecień 2012 Witam mam do nabycia taką oto lornetkę za flaszkę . Co to za lornetka?? Właściciel mówi ze znaleziona w starej stodole . CZy się opłaca za flaszke ?
kloki Napisano 22 Kwiecień 2012 Napisano 22 Kwiecień 2012 Jak za flaszke to dobra cena. Na znanym portalu aukcyjnym takie lornetki oscylują w granicach 100 zł. Tylko sprawdź czy optyka jest czysta.
Pytanie
maciek1993stefan
Witam mam do nabycia taką oto lornetkę za flaszkę . Co to za lornetka?? Właściciel mówi ze znaleziona w starej stodole . CZy się opłaca za flaszke ?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.