Skocz do zawartości

Teknetics Delta 4000 - cewka

sas1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Mam dylemat czy dokupić do niego cewkę DD ?
Czy po prostu sprzedać i dołożyć trochę kasy i kupić coś innego.
Macie jakieś sugestie?

W moim posiadaniu jest też HS-3 wiec się zastanawiam co zrobić
Napisano
Na chwilę obecną jeżeli ktoś zamierza kupić Deltę to najlepiej od razu kupować z cewką DD. Kiedyś była w zestawie z dwoma cewkami i to było najlepsze rozwiązanie. Delta ze standardową cewką 8' jest dużo słabsza od Delty z 11' DD. Z cewką DD to prawdziwy kombajn na drobnicę. Jeżeli masz możliwość kupienia używanej cewki DD za dobre pieniądze to się nie zastanawiaj. Będziesz naprawdę zadowolony a w miejscach, które schodziłeś z cewką 8' nakosisz jeszcze sporo fantów . Jeżeli zaś rozważasz zakup nowej to nie ma sensu bo jest po prostu za droga. Lepiej sprzedaj sprzęt w tej wersji którą masz, dołóż kasę i kup coś lepszego.

pozdrawiam.
Napisano
Tak osiągi się zwiększą i będzie bardziej stabilna. Jednak nowej cewki nie ma sensu kupować bo kosztuje prawie tyle samo co sama Alpha. Wklejam link do wątku, który już był na forum na ten temat.

http://odkrywca.pl/teknetics-alpha-2000-i-cewka-11-dd,701402.html

pozdrawiam.
Napisano
Jak dla mnie nieopłacalne. Zasięgi może i wzrosną, ale te wykrywacze nie mają balansu gruntu, to i wzrosną na tyle, że zwyczajnie się ich aż tak mocno ie odczuje". Wydać na cewkę tyle, co cała alfa 2000, to lekka przesada. Delty tez się to tyczy, chociaż to tylko 3/5 ceny :) Na Waszym miejscu, jak się już tak napaliliście na tą cewkę, to polecałbym ukraińskie nel. W Polsce a propos jest już dealer, gdyby ktoś nie wiedział.

Pozdrawiam, K.
Napisano
posiadam deltę, kupowałem używkę z cewką 8'' i po czasie dokupiłem używaną cewkę 11DD różnica ogromna, sprzęt stabilny, mniej fałszywych odczytów, zasięg może odrobine większy, napewno więcej łąpnie bo jest większa i mniej się namachasz :)
poszukaj gdzieś używki bo tak jak koledzy piszą nówki raczej się nie opłaca kupować.
pozdro.
Napisano
różnica ogromna, sprzęt stabilny, mniej fałszywych odczytów

To głównie zasługa lepszej jakości kabla - jest grubszy, bardziej miękki, elastyczny i z grubszą izolacją. To głównie przyczynia się do powyższych. Ale należy pamiętać, że cewki fishera nie są najlepszej jakości i pomimo nieco lepszej 11 od 8" stanowczo nie opłaca się wydawać tyle kasy co cały wykrywacz...

Pozdrawiam, K.
Napisano
Delta z cewką 11 dd ma bardzo dobre wyniki na monetkach a jeszcze lepsze będzie miała na nelu albo Detech ultimate , jak masz zamiar kupić to sie nie zastanawiaj
Napisano
emisoo , masz oczywiście rację jeżeli chodzi o wymienione przez Ciebie sondy ale tak jak pisał Krychus...czy warto? licząc samą deltę +sonda (średni 550 zł) = mało używana omega 8000 z 11 DD - a to już jak sam wiesz inna bajka i inna rzeczywistość...
chętnym pod rozwagę...
Napisano
Dobra co proponujecie z wykrywek . Już wiem ze Omegę. Co do F4 to powiem że tak jakoś nie jestem przekonany.
Napisano
Witam. Jako posiadacz delty 4000 mogę potwierdzić, że cewka DD jest stabilniejsza. W przy standardowej był problem. Ciągle się wzbudzała na mokrej trawie. W DD tego nie zaobserwowałem.
Może to moje złudzenie ale wydaję mi się że chyba jest głębsza. Chodząc w stare miejsca z cewką DD znajdowałem jeszcze fanty. Pozdrawiam.
  • 8 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Napisano
Jak się sprawuje ta cewka detech'a ultimate 13 z omega ?

mam teraz 11 i myślę nad wymianą na większa cewke. Jak jest z jej wytrzymalościa ? stabilna praca ? wzbudzaniem ? namierzaniem ? chociaz tutaj mam pinpointer.
Napisano
pajda jak masz pin pointera to bierz 13. Nie pożałujesz Jedyne co to trzeba cewkę prowadzić jak najbliżej ziemi. Wtedy przy czułości nawet 80 pracuje bardzo stabilnie. Po zakupie 13" musiałem odwiedzić jeszcze raz stare miejscówki z super rezultatami.
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie