vojtaz2 Posted April 10, 2012 Author Posted April 10, 2012 Witam, cóż to jest, znalezione na górskim szlaku, na terenach gdzie już nie było walk, tylko ewakuacja. Proszę o pomoc w identyfikacji, z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
vojtaz2 Posted April 10, 2012 Author Posted April 10, 2012 Witam, cóż to jest, znalezione na górskim szlaku, na terenach gdzie już nie było walk, tylko ewakuacja. Proszę o pomoc w identyfikacji, z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
Krychus Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 Średnicy to nie ma większej jak 4 cm, wysokość też koło 3-4 cm. Mnie natomiast bardziej ciekawi, czy otwór jest przelotowy, czy nie, czy otwór jakoś się zwęża, rozszerza, czy jest o stałej średnicy, no i fotki sygnatur by się przydały - sam styl cyfr może nawet coś pomóc :)Pozdrawiam serdecznie, K.
Krychus Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 PS: Sorki z tą sygnaturą. Internet coś mi szwankuje, nie chciało się załadować...
Krychus Posted April 11, 2012 Posted April 11, 2012 Co do samego obiektu, można powiedzieć, że to element jakiejś optyki - od broni, lornetki, inklinometru (okular?)? Mógł to być także jakiś element od pojazdów - nakrętka, część zaworu, nie wiem... Pozdrawiam, K.
vojtaz2 Posted April 11, 2012 Author Posted April 11, 2012 średnica to około 5 cm, otwór jest przelotowy. Jak wykopałem też pomyślałem o optyce. Po za tym na części pojazdów, to raczej robili mocne stalowe a nie mosiężne
Question
vojtaz2
Witam, cóż to jest, znalezione na górskim szlaku, na terenach gdzie już nie było walk, tylko ewakuacja. Proszę o pomoc w identyfikacji, z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.