Bezimienny Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Witam.4 lub 10 marca tego roku odbyła się premiera tej gry. Grał już ktoś??Trochę info na jej temat:W Sniper Elite V2 wcielamy się w snajpera na usługach rządu amerykańskiego. Scenerią jest zrujnowany przez walczące ze sobą armie - niemiecką i radziecką - Berlin 1945 roku. Zasadniczym elementem rozgrywki zrealizowanej przez twórców z Rebellion jest taktyka łącząca skradanie się z unikaniem niepotrzebnej konfrontacji z wrogiem oraz wybieranie jednej z kilku możliwości przejścia danej misji. Zaawansowana sztuczna inteligencja ma za zadanie maksymalnie utrudniać grę, poprzez realistyczne zachowania przeciwników, takie jak ukrywanie się i komunikowanie w celu odkrycia naszej pozycji.W rozgrywce zaimplementowano szereg rozwiązań mających za zadanie podnieść autentyzm snajperskich misji. Dla oddania celnego strzału konieczne są nie tylko sokoli wzrok, ale również znajomość parametrów balistycznych broni, uwzględnienie warunków atmosferycznych, a nawet umiejętność panowania nad własnym ciałem (np. spowolnienie tętna). Sukces lub niepowodzenie często bowiem zależą od jednego pocisku.Nowością i największą atrakcją gry jest zmodernizowany system tzw. „killcam” czyli kamery podążającej za wystrzelonym pociskiem i rejestrującej moment śmierci przeciwnika. Animacja szkieletowa, jak zwą ją deweloperzy, pozwala na szczegółowe ukazanie zniszczeń ciała spowodowanych przez pocisk. Dynamiczny system obliczać ma około 500 różnych animacji śmierci, renderowanych w zależności od parametrów, na które wpływ mają min. warunki atmosferyczne, prędkość początkowa, kąt strzału, deformacja pocisku i zmiana trajektorii po uderzeniu w cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Czolem wiemy ,wiemy czekamy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nephilimer Napisano 6 Maj 2012 Share Napisano 6 Maj 2012 Gram na ustawieniach realistycznych i niestety jestem zawiedziony - strzela się zdecydowanie za łatwo, na niewielkie odległości (rzadko ponad 200m dla kluczowych celów), wszystkie misje da się przejść radośnie waląc po wszystkim (na najtrudniejszym poziomie, o ile ktoś kiedykolwiek miał jakieś doświadczenia z FPSami i TPP), zaś szybkość ładowania magazynka w warunkach bojowych przyprawiłaby elitę współczesnych saperów o ból zębów.Trochę szkoda, bo liczyłem na solidne snajpienie i wypracowanie każdej ofiary z osobna, a tu wyszła taka masówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 8 Maj 2012 Share Napisano 8 Maj 2012 Bardzo podoba mi się ta gra, w zabudowaniach na najtrudniejszym ledwo co daję radę, ale w polu to na luziePOLECAM !Fotka przedstawia czerwono armistę bez Uzębienia" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 8 Maj 2012 Share Napisano 8 Maj 2012 i kilka innych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 8 Maj 2012 Share Napisano 8 Maj 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Dzisiaj kupiłem ale mam Windowsa XP który nie uruchomi gry,muszę zmienić system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edzio2000 Napisano 30 Czerwiec 2012 Share Napisano 30 Czerwiec 2012 fajna gra polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.