Jump to content
  • 0

części czarnoprochowca?

CWS 1936

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Tak jest - są to części pistoletów kapiszonowych - z tym że najprowadopodobniej 2 różnych.

Pierwsza od góry to mocowanie (jakby podkładka)po przeciwnej stronie blachy zamkowej.
Druga część to kurek - prowdopodobnie z pistoletu podróżnego - wczesny model(albo bardziej ubogi) - późniejsze miały wybranie pod kominek - tutaj brak.
Posted
Dzięki kol. ale tyle mniej więcej wiedziałem - chciałbym bardziej wiedzieć od czego dokładniej są te części - zgadza się,że nie są od jednej broni. Pierwsza część jest od jakiejś myślę strzelby a nie pistoletu . Jest na niej ładnie czytelna sygnaturka którą już widziałem wcześniej ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Z identyfikacją tego kurka będzie rczej gorzej ale może ktoś coś doda?
Tak czy inaczej dziękuję. Co znaczy wczesny model" - konkretniej w latach???
Posted
1 jest to kontr blacha i bez podania wymiarów nie da rady czy z pistuli czy z karabinu ,2 kurek pistoletowy ale chyba nie da rady określić z jakiego modelu pomijam że wymiarów również brak
Posted
Tak,co do identyfikacji kurka to zgodzę się - raczej ciężka sprawa bez jakiejkolwiek sygnatury. Ciekawi mnie ta sygnaturka na pierszym elemencie- co to za znak? Co do wymiarów to sądziłem ,że tło wystarczy:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information