CWS 1936 Posted April 9, 2012 Author Posted April 9, 2012 Proszę o identyfikację tych oto przedmiotów - materiał brąz lub mosiądz
CWS 1936 Posted April 9, 2012 Author Posted April 9, 2012 drugi element [ znaleziony osobno- w innym zupełnie miejscu]
Karol_K Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 Tak jest - są to części pistoletów kapiszonowych - z tym że najprowadopodobniej 2 różnych.Pierwsza od góry to mocowanie (jakby podkładka)po przeciwnej stronie blachy zamkowej. Druga część to kurek - prowdopodobnie z pistoletu podróżnego - wczesny model(albo bardziej ubogi) - późniejsze miały wybranie pod kominek - tutaj brak.
CWS 1936 Posted April 9, 2012 Author Posted April 9, 2012 Dzięki kol. ale tyle mniej więcej wiedziałem - chciałbym bardziej wiedzieć od czego dokładniej są te części - zgadza się,że nie są od jednej broni. Pierwsza część jest od jakiejś myślę strzelby a nie pistoletu . Jest na niej ładnie czytelna sygnaturka którą już widziałem wcześniej ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Z identyfikacją tego kurka będzie rczej gorzej ale może ktoś coś doda?Tak czy inaczej dziękuję. Co znaczy wczesny model" - konkretniej w latach???
torba5 Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 1 jest to kontr blacha i bez podania wymiarów nie da rady czy z pistuli czy z karabinu ,2 kurek pistoletowy ale chyba nie da rady określić z jakiego modelu pomijam że wymiarów również brak
CWS 1936 Posted April 9, 2012 Author Posted April 9, 2012 Tak,co do identyfikacji kurka to zgodzę się - raczej ciężka sprawa bez jakiejkolwiek sygnatury. Ciekawi mnie ta sygnaturka na pierszym elemencie- co to za znak? Co do wymiarów to sądziłem ,że tło wystarczy:)
torba5 Posted April 9, 2012 Posted April 9, 2012 odbiór ale jakbyś mógł to podczyść ,i zmierz to wszytko porządnie diabeł tkwi w szczegółach
Question
CWS 1936
Proszę o identyfikację tych oto przedmiotów - materiał brąz lub mosiądz
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.