dropek81 Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 witam mam straszny problem jak usunąć z hełmu stwardniałą żywice naturalną z sosny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Możesz lekko podgrzać. Powinna zejść. Zależy też czy hełm posiada oryginalną farbę czy też nie. Jak nie to baw się rozpuszczalnikiem. Chociaż przy detergencie i szczotce lub twardej gąbce mozolnie szorując zejdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 jeśli już chemia - to terpentynaa sprawdzić czy farby nie ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 benzyna chyba tez powinna dać radę. No ale jak chcemy się bawić chemia to zależy czy hełm jest w farbie czy też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan27 Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Denaturat, spirytus. Powinien zostawic farbe a swietnie rozpuszcza zywice. Ja tak robie roztwor do powlekania plytek elektronicznych. Daje rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Również jestem zwolennikiem starszych metod.Żywica i terpentyna to dwa zjawiska ,które są ze sobą związane...od lat.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.