dropek81 Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Napisano 6 Kwiecień 2012 witam mam straszny problem jak usunąć z hełmu stwardniałą żywice naturalną z sosny ?
Barson1 Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 Możesz lekko podgrzać. Powinna zejść. Zależy też czy hełm posiada oryginalną farbę czy też nie. Jak nie to baw się rozpuszczalnikiem. Chociaż przy detergencie i szczotce lub twardej gąbce mozolnie szorując zejdzie :)
kopijnik2 Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 jeśli już chemia - to terpentynaa sprawdzić czy farby nie ruszy
Barson1 Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 benzyna chyba tez powinna dać radę. No ale jak chcemy się bawić chemia to zależy czy hełm jest w farbie czy też nie.
jan27 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Denaturat, spirytus. Powinien zostawic farbe a swietnie rozpuszcza zywice. Ja tak robie roztwor do powlekania plytek elektronicznych. Daje rade.
dzieci3 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Również jestem zwolennikiem starszych metod.Żywica i terpentyna to dwa zjawiska ,które są ze sobą związane...od lat.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.