pawcion123 Napisano 12 Maj 2012 Autor Napisano 12 Maj 2012 Kupiłem Tejona.Pierwszy wypad.-trochę kolorowego śmiecia-ogryzek szeląga krzyżackiegoNiefartownie złapałem jakąś grypę czy cuś i dziś leżę w łóżku..:(Muszę pochwalić sprzedawce,ładnie zapakowany szybka wysyłka dodatkowo założony oring na pokrętło gruntu :)Jak dojdę do siebie to zrobię parę porównań.Pozdrawiam.
Raned Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 O-ring może być pod każdym pokrętłem tylko nie powinno być go właśnie pod pokrętłem gruntu, aby można było szybko skorygować kciukiem.
pawcion123 Napisano 13 Maj 2012 Autor Napisano 13 Maj 2012 Chwilka nad jeziorem.Moje uwagi:Tejon ma lepszą dyskryminację na większe żelastwo niżeli CS6MXi.Tejon trzeszczy na blisko położone gwoździe CS6MXi popiskuje na nich.Na wysokiej lub mokrej trawie również wygrywa Tejon, CS6MXi wzbudza się na mokrej trawie.Tejon jest bardziej stabilny niż CS6MXi.Jak dla mnie minus w Tejonie to brak cewki DD w standardzie.To na razie tyle :-)
pawcion123 Napisano 17 Maj 2012 Autor Napisano 17 Maj 2012 Test cegły i maskowania.>> http://www.youtube.com/watch?v=2YNZ7RQscPoDo testu z cegłą użyłem 10gr 1923.Wykrywacz dostrojony do gruntu.Jednakże stwierdziłem że do testu maskowania 10gr będzie zbyt łatwym celem, wiec wybrałem najcieńszego szeląga Krystyny Wazówny 1654r. no i mały zardzewiały gwóźdź tak żeby nie przesadzać :)pozderki.
emisoo Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Spróbuj jeszcze raz z cegła machać wzdłuż , najlepiej obchodzić na okrągło , wynik moze sie zmienić . Najlepsza do tego testu jest moneta niklowa nap 5 centów USA , dokładaj cegiełki zobaczymy .
prymek7 Napisano 5 Czerwiec 2012 Napisano 5 Czerwiec 2012 miałem ostatnio okazję przetestowania tejona vs goldmaxx , test głębokości na drobne monetki wygrał goldmaxx, jednak wybór pomiędzy nimi to raczej kwestia gustu - każdy z nich ma wady i zalety
pawcion123 Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Napisano 5 Czerwiec 2012 Jak na razie nie żałuje że jednak kupiłem Tejona.Sprzęcik przyjemny w użyciu, głęboki czuły lekki i bardzo stabilny.pozderki :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.