CWS 1936 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 Panowie - co oznaczają na starych mapach takie zwykle trzy lub cztery kropki [ zwykle w jednej lini]? Mam mapkę bez legendy a na innych mapach jakie posiadam nie ma opisu takiego znaku.
CWS 1936 Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Napisano 5 Kwiecień 2012 O drzewach też myślałem - sprawdzę więcej miejsc w terenie i zobaczymy. Zywopłot? - znaczek bardzo podobny ale myślę,że celowo jest więcej tych punkcików . Jeżeli to coś pomoże to mapa w skali 1 - 50.... Punkty te są przy drogach leśnych zarówno w okolicach domostw jak i w lesie ale zawsze przy drodz więć drzewa myślę by pasowały.
CWS 1936 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 Panowie - co oznaczają na starych mapach takie zwykle trzy lub cztery kropki [ zwykle w jednej lini]? Mam mapkę bez legendy a na innych mapach jakie posiadam nie ma opisu takiego znaku.
CWS 1936 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 mam na myśli mapę z 1906roku. W legendach nowszych map nie mam takiego opisu. Na początku myślałem,że to ruiny ale w terenie zero śladów. Poza tym ruiny to raczej kwadraciki a to są wyraźne okrągłe kropki [ 3 lub 4 szt zwykle w jednej lini ale są wyjątki.
CWS 1936 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 niemiecka czy raczej pruska [ tereny wielkopolski]
CWS 1936 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 na zdjęciu z lewej strony ładnie widać to o co pytam - obok leśniczówki. Podobne punkty są wyżej bardziej na prawo pod drogą
CWS 1936 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Napisano 4 Kwiecień 2012 zdjęcie kiepskie ale półkole z lewej to leśniczówka
Pytanie
CWS 1936
Panowie - co oznaczają na starych mapach takie zwykle trzy lub cztery kropki [ zwykle w jednej lini]? Mam mapkę bez legendy a na innych mapach jakie posiadam nie ma opisu takiego znaku.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.