MłodyPolska Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Witam! Z wykrywką chodzę od miesiąca.Moje tereny nie pozwalają mi na ciekawsze trafienia, ale od czegoś trzeba zacząć :)Śmigam z Fisherem F2.Na początek odkrycia strychowe" po dziadku i ojcu.
MłodyPolska Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Następnie to, co udało mi się wykopać.Łuski - mauser.Blacha zaś to dekiel konserwy amunicyjnej do Kałacha; Mesko Skarżysko 1959r. (dziękuje za identyfikacje koledze m4sherman)
MłodyPolska Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 To, co zostało po helmucie na jednej z polskich wsi.Wiem, że wydobyte z jakiejś skryty, ale niestety bez szczegółów.A. Henckels Zwillingswerk (bicia)
winiu21 Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 He dzisiaj identyczny widelec wykopałem ale nie znam pochodzenia tego widelca ty wiesz Młody może coś więcej na jego temat ?
MłodyPolska Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Niestety nie wiem.Ja swój mam z rejonu zachodniopomorskiego.
MłodyPolska Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 A dzisiaj miejscówka przy zburzonym poniemieckim domu w środku lasu.Fisher złapał to na około metrze, co pokazuje, że ta wykrywka jak chce, to i złapie coś większego z metra.To chyba część piecu i zsypu takiego rolniczego (nie wiem jak to się fachowo nazywa)Potem wrzucę filmik z wydobycia.
MłodyPolska Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 I z tego samego miejsca łuski + pocisk, które są już w dziale identyfikacji.
MłodyPolska Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=sfv1IxocKto&feature=youtu.be
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.