MłodyPolska Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Witam! Z wykrywką chodzę od miesiąca.Moje tereny nie pozwalają mi na ciekawsze trafienia, ale od czegoś trzeba zacząć :)Śmigam z Fisherem F2.Na początek odkrycia strychowe" po dziadku i ojcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MłodyPolska Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Następnie to, co udało mi się wykopać.Łuski - mauser.Blacha zaś to dekiel konserwy amunicyjnej do Kałacha; Mesko Skarżysko 1959r. (dziękuje za identyfikacje koledze m4sherman) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MłodyPolska Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2012 To, co zostało po helmucie na jednej z polskich wsi.Wiem, że wydobyte z jakiejś skryty, ale niestety bez szczegółów.A. Henckels Zwillingswerk (bicia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 He dzisiaj identyczny widelec wykopałem ale nie znam pochodzenia tego widelca ty wiesz Młody może coś więcej na jego temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MłodyPolska Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Niestety nie wiem.Ja swój mam z rejonu zachodniopomorskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MłodyPolska Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 A dzisiaj miejscówka przy zburzonym poniemieckim domu w środku lasu.Fisher złapał to na około metrze, co pokazuje, że ta wykrywka jak chce, to i złapie coś większego z metra.To chyba część piecu i zsypu takiego rolniczego (nie wiem jak to się fachowo nazywa)Potem wrzucę filmik z wydobycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MłodyPolska Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 I z tego samego miejsca łuski + pocisk, które są już w dziale identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MłodyPolska Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 http://www.youtube.com/watch?v=sfv1IxocKto&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.