gumbi Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Cuś łatwego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Kugisho (Yokosuka) R2Y1 Keiun -samolot rozpoznawczy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Odpowiedziałeś poprawnie to teraz sam sie martw o nową zagadkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Wrocmy do dawnych czasow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Rosyjski bombowo-torpedowy z 1917.Щетинин и Григорович - ГАСН (Гидро-Аэроплан Специального Назначения) / Szczotninin i Grigoriewicz - Wodnosamolot Specjalnego Przeznaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Co tu duzo gadac-wacpan zadajesz- a ja szukam cos co nie wiesz jesli takie latadlo istnieje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 No to może jakiś wiatrak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Stephan Petroczy oraz Theodore von Karman zbudowali Prototyp śmigłowca o koncentrycznych wirnikach o średnicy 6 m. Latał na uwięzi ponieważ silniki były elektryczne, a prąd dostarczany był przez kabel. Pojazd służył do obserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Witam. Ja mam opisany jako Petroczy-Karman PKZ 2 austro węgry 1918. Tak, że zadajesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Przepraszam, że tak długo ale wiecie - praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Convair XC 99 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Siur :)Twoja kolej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Wysoka rozdzielczość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Dokładnie. :)Podaj nazwę i zadawaj. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Poczekamy zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Ktoś tu kupił nowy nr Techniki wojskowej Historia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Dewoitine HD-780 Nie musiałem kupować TWH. Pamiętam go z Letectvi +kosmonautika. Ba próbowałem ożenić D-520 z Novo z jakimiś pływakami . Wyszła kupa śmiechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Ale kto mając 13 lat w siermiężnych latach 80-tych nie strugał bf-109 z Avii 199 ?? A jak dostało się CS to też dało radę, tylko szpachlówki ( części ramki rozpuszczone w TRI ) szło więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Ja kupiłem TWH i nie ukrywam że artykuł o Dewoitine D.520 zainspirował mnie do zadania tej zagadki. :)Wiluś czyń swoją powinność. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 wiluś napisał;Ale kto mając 13 lat w siermiężnych latach 80-tych nie strugał bf-109 z Avii 199 ?? A jak dostało się CS to też dało radę, tylko szpachlówki ( części ramki rozpuszczone w TRI ) szło więcej."Kurczaki !!! A myślałem że tylko ja byłem taki mądry :-D Skoryguję tylko wiek, ponad 18, ale mądrzejszy nie byłem od 13 latka :-D. O Letectvi już nadmieniałem, więc powtarzał nie będę. ;-)TWH, niezłe, ale okładka śmieszna, rodem z gimnazjum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 A to była nasza Biblia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 ??? Jeśli było to przepraszam, ale żeby przejrzeć wszystko co już było straciłbym pół dnia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Mitsubishi K7MJa się tu trudzę, robie spis zagadek (mniej więcej alfabetyczny) coby łatwiej powtórek uniknąć, mod kombinuje jak to tu wrzucić a Waszmość piszesz pół dnia stracić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Raacja :)Wystarczy wejść na :http://www.odkrywca.pl/samoloty-z-zagadek-,689870.html#689870W przeglądarce znaleźć funkcję znajdź" i wkleić nazwę samolotu :)Szybko, łatwo i przyjemnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.