sonicsquad Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Może taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Szwedzki myśliwiec szkolny Svenska Aero J6B JaktfalkenII z 1932 napędzany silnikiem Bristol Jupiter" VIIF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Gumbi bravo... Wygrałeś konkurs... w nagrodę zagadka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Może ten Was nieco zatrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Ja chyba odpadam... Coś mi wpadło do oka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 OKAzuje się, że nie wszystkich można tak prostym podobieństwem zmylić. Jak już wydłubiesz tege cusia z Oka może podasz pełną odpowiedź i zadasz co ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Wróciłem od mechooptyka i widzę starutkiego Antonova OKA-38 Aist tak łudząco podobnego do Fieselera Fi 156... a może na odwrót? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterN Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 ОКА-38 АистKurczę, spóźniłem się 5 minut, zachciało mi się zdjęcia po necie szukać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Powiem tak. Serdecznie zapraszam do zadania zagadki. W tym momencie mam remont łazienki, na który zmusiła mnie żona - więc czasu mam trochę mniej. Zadawaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterN Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Dzięki.Dajcie mi chwilkę, zaraz coś wymyślę, ale jak znam życie, to moja zagadka będzie zagadką około trzech minut :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterN Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Może taki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Wygląda jak Fisher XP-75A Eagle ale raczej to komputerówka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterN Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Oczywiście masz rację,zadawaj, zemszczę się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Może taki wariat" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Japoński pokładowy samolot torpedowy Mitsubishi 1MT (1MTN1) zaprojektowany przez Herberta Smitha dla potrzeb lotniskowca Hōshō. Napedzany przez 450 konny silnik Napier Lion. Pierwszy lot w 1922, zbudowano 20 egzemplarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Nawarzyłeś to zadawaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Mam nadzieję co już założyłeś okulary ochronne i nic do oka już nie wpadnie i to prehistoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Archeolog by tego nie usunął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Daj pełną odpowiedź i zadaj coś. Swoją drogą fajne latadło, zgaduję, że filmiki z lotów widziałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Le Archaeopteryx .Tutaj zdjecie z wysunietym podwoziem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbi Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 No cóż Sonicsquad wiedział, nie powiedział więc Husky1 zadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 O tej porze lulałem w wyrku jak niemowlę :)Robota plus przeziębienie wykańcza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 ?.Mam propozycje -Sonicsquad i Gumbi przez godzine po zadaniu zagadki nie moga odpowiadac , zeby dac szanse nam zwyklym smiertelnikom . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Gribowski G-20 zwany też Gołębiem. Ciekawa konstrukcja, typowo po sowiecku ot priekrasna maszina" ;-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Tak- dokladnie G-20bis z 1935 r.Zadajesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.