Listopadowy Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 Znaleziona w kontekście wszelkim (carska armia, IIWŚ, układ warszawski...). Stawiam na okres PRL po stanie zachowania farby, ale warto zapytać.
tomek112 Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Samochód ....tu numer.Kierowca.... tu nazwisko.
Listopadowy Napisano 30 Marzec 2012 Autor Napisano 30 Marzec 2012 Arklas, chciałem dodać, że nie spodziewałem się tak dokładnej identyfikacji. Jak widać na odk zdarzają się ludzie, których warto pytać. Arklas, jeszcze raz dziękuje za tak precyzyjny ID.P.S.A to napisał mi kolega mailem:masz numer "masziny, numer rejestracyjny i nazwisko kierowcy. Tylko moim zdaniem to raczej tablica dodatkowa, nieregulaminowa, służąca szybkiej ewidencji kierowców i samochodów w parku maszyn jakiejś jednostki."
kopijnik2 Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 a ja bym pogdybał...płoszcziadka - 4numer porządkowy - 67rok przyjęcia do ewidencji/eksploatacji - 56pierwsze dwie liczby - opisują umiejscowienie na placuostatnia - ułatwia planową konserwacjęczyli Nr ewidencyjny parku maszyn jednostki----------------------------ale to tylko gdybanie
arklas Napisano 28 Marzec 2012 Napisano 28 Marzec 2012 Ten format numeru rejestracyjnego (A-0-00-00) wprowadzono w ZSRR w 1943 roku. Samochody Polskich Sił Zbrojnych w ZSRR miały na początku łacińską literę F. (Informacja z książki Jacka Jarugi Historia polskich tablic rejestracyjnych").Od 1959 w ZSRR pojazdy wojskowe miały numery w formacie 00-00 AA. To będzie tabliczka z lat 40. albo 50., a więc pamiętająca czasy raczej wczesnego PRL-u.
Pytanie
Listopadowy
Znaleziona w kontekście wszelkim (carska armia, IIWŚ, układ warszawski...). Stawiam na okres PRL po stanie zachowania farby, ale warto zapytać.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.