ktos451 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Witam, mam do szanownego grona pytani, a więc - czy po nazwisku można odnaleźć jakieś info o niemieckim oficerze.Chodzi o żołnierza który parokrotnie ratował przed swoimi" moją babcię. Wiem, że pochodził ze śląska (prawdopodobnie polak z pochodzenia) i nazywał się August Polak lub Pollak (lub jeszcze inaczej - ale wymawiało się Polak), był prawdopodobnie oficerem Schutzpolizei - z naciskiem na prawdopodobnie. Jak by ktoś znalazł jakieś info to proszę o podanie. pozdrawiam ktos451 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Marzec 2012 Autor Share Napisano 27 Marzec 2012 Nikt nic - po nazwisku w necie nic nie wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 Albo też August Polack" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Marzec 2012 Autor Share Napisano 27 Marzec 2012 Możliwe - znam jego personalia tylko z przekazu ustnego, a nie sądzę by babcia prosiła go o autograf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Marzec 2012 Autor Share Napisano 27 Marzec 2012 Jak by to coś pomogło to większość wojny przesiedział tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Brunary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.