ktos451 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Napisano 25 Marzec 2012 Witam, mam do szanownego grona pytani, a więc - czy po nazwisku można odnaleźć jakieś info o niemieckim oficerze.Chodzi o żołnierza który parokrotnie ratował przed swoimi" moją babcię. Wiem, że pochodził ze śląska (prawdopodobnie polak z pochodzenia) i nazywał się August Polak lub Pollak (lub jeszcze inaczej - ale wymawiało się Polak), był prawdopodobnie oficerem Schutzpolizei - z naciskiem na prawdopodobnie. Jak by ktoś znalazł jakieś info to proszę o podanie. pozdrawiam ktos451
ktos451 Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 Nikt nic - po nazwisku w necie nic nie wyjdzie?
ktos451 Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 Możliwe - znam jego personalia tylko z przekazu ustnego, a nie sądzę by babcia prosiła go o autograf
ktos451 Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 Jak by to coś pomogło to większość wojny przesiedział tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Brunary
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.