Wolf 25 Napisano 24 Marzec 2012 Autor Napisano 24 Marzec 2012 http://allegro.pl/odznaczenie-pancerne-iii-rzesza-sygnatura-ha-i2213060615.html
Wolf 25 Napisano 24 Marzec 2012 Autor Napisano 24 Marzec 2012 dzięki za wyczerujące wypowiedzi.Pozdrawiam
Wolf 25 Napisano 24 Marzec 2012 Autor Napisano 24 Marzec 2012 http://allegro.pl/odznaczenie-pancerne-iii-rzesza-sygnatura-ha-i2213060615.html
Wolf 25 Napisano 24 Marzec 2012 Autor Napisano 24 Marzec 2012 pytanko o orginalność? Dzieki panowie.Pozdrawiam
Krychus Napisano 25 Marzec 2012 Napisano 25 Marzec 2012 Zapytałem się jeszcze znajomego - powiedział, że praktycznie trafiłem we wszystkie błędy tej odznaki - nie licząc ogniw od gąsienicy i paru innych szczegółów. Sam dokładnie nie wiedział, co powiedzieć, ale stwierdził, że na 95% to fals.Jest także inne ciekawe kryterium oceny - jeśli coś zbyt pięknie wygląda, i zbyt mało kosztuje, to w 90% przypadków będzie to fals ;)Pozdrawiam serdecznie, K.
Krychus Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 O kurka. Ciężka sprawa. Jeśli kopia, to i tak dobrze wykonana. Ja jednak przyczepię się do paru rzeczy - zaczynamy od góry:- głowa - dziób zbyt długi, zbyt zaokrąglony i zbyt aciągnięty" w dół, co tworzy coś w stylu ogonka"; oko wraz z rwią" jest zbyt opływowe" - szyja - pierwsze pióro od góry niezbyt wchodzi" w tło- skrzydła - mam takie wrażenie, że lewa krawędź jest jakby dłuższa, jak prawej- nóżki - trochę nieciekawie trzymają swastykę- liście - trochę słabo widać te żyłki" w środku... - lufa czołgu - chyba najlepsze - tutaj tworzy jedną całość, natomiast z jej lewego boku powinien być wyraźny odstęp i w tym mała wypustka, co miało symbolizować okno km-u - lewa gąsienica jest pod zbyt dużym kątem nachylenia w stosunku do prawej (tak jakby uciekała do dołu)- końcówka prawej gąsienicy, tuż przy rancie koło liści niezbyt widoczne te ząbki"- szpila nieco za długa, chyba, ze to tak przez zdjęcieTo tyle moich uwag. Ja bym uważał.*Pozdrawiam, K.*Ale takie odznaki to po 9 stówek często chodzą, także póki co (81,99zł) mała strata, ale...
Pytanie
Wolf 25
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.