Skocz do zawartości

Legalny poszukiwacz.

krystek_19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proszę kolegów o napisanie mi co muszę zrobić żeby być w pełni legalnym poszukiwaczem i żeby władza nie miała się do mnie o co czepiać. Żeby wszystko było zgodne w świetle prawa ITP. Dziękuję z góry za odpowiedzi. ;)
Napisano
Dokładnie się nie znam, ale wiem jedno-to jest droga przez mękę. Ale dla chcącego nic trudnego, także jak się pomęczysz to ci prawie na pewno uda.
Napisano
Najlepiej to chyba skończyć studia z zakresu archeologii. Potem możesz kopać ile dusza wlezie... Zawsze możesz się wytłumaczyć jak cię złapią że jesteś grzebologiem... ;)
Napisano
Było wałkowane wiele razy na forum. Wszyscy doszli do wniosku że lepiej chodzić jak dotychczas.Kolega pewnie od niedawna ma przygodę z wykrywką bo zaobserwowałem napady legalności:),z czasem te napady trwale ustępują:) Tak lepiej i bezpieczniej.
Pzdr.
Napisano
Chłopie zależy co będziesz kopał i gdzie.
Jak będziesz kopał niewybuchy i tym podobne świństwa, jak będziesz kopał na stanowiskach archeo, jak będziesz kopał na prywatnych działkach i poletkach bez pozwolenia właściciela - to oczywiste, że możesz mieć kłopoty.
Dokładne przeciwieństwa powyższego nie grożą w zasadzie niczym i nie popadaj w paranoję.
Żeby złapali, udowodnili i skazali musi być naprawdę powód jak wynika zresztą z niektórych wątków z forum.
Poza tym zdobądź się na odrobinę wysiłku i zapoznaj się z dwoma aktami prawnymi:
1. Ustawa o broni i amunicji
2. Ustawa o ochronie zabytków
Napisano
Po prostu się nie wychylaj a po legalnych poszukiwaniach myślisz że unikniesz wizyty? Wszystko co znajdziesz legalnie z papierami MUSISZ ODDAĆ,jeśli nie to przy najbliższej wizycie pomogą ci w tym. Po wtóre możesz szukać meteorytów,kluczy od chaty,obrączki itp.Jak nie znajdą przy tobie fantów to mogą ci skoczyć bo z wykrywaczem w ręku możesz nawet pod komendą stać,posiadanie tegoż jak i spacer z nim są legalne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie