ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Witam, za chwilę załączę kilka zdjęć, i fragment mapy na podstawie, tego powiecie [lub nie:)] co to za pozostałości. Wydaje mi się, że to strzelnica - ale pewności nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Na tym zdjęciu widać ok. 40 metrowy wał - wysokość z jednej strony ok. 50 cm, z drugiej ok. 100-120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Tam gdzie ta niezidentyfikowana figura jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 ...jest to - wygląda to mniej więcej jak kanał samochodowy o szerokości 1,50 m długości 6-7m i głębokości (w najgłębszym miejscu) ok. 1m (z tym że ziemia jest bardzo miękka, i kiedyś mogło być głębsze o jakieś max.40 cm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 cd - widać że ktoś sobie w rowie i tym betonowym czyś zrobił śmietnik, same puszki, słoiki i butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 I jeszcze na mapie z '36 - żółte wał,czerwone - betonowy kanał, zielona strzałka - myślałem, że jak to strzelnica to z tej strony strzelali, ale ze względu na zaznaczoną (oryginalnie na mapie)drogę zrezygnowałem z tej tezy, a czerwoną strzałką zaznaczyłem przypuszczalny kierunek strzału. W pobliżu jak widać mamy plac sportowy (obecnie brak po tym śladu tylko to co na zdjęciach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Tak więc czekam na sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Moim skromnym zdaniem brak kulochwytu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu69 Napisano 30 Styczeń 2013 Share Napisano 30 Styczeń 2013 Nie wygląda na strzelnice :CNajbliżej tego miejsca jest strzelnica w Obrzycach. Jest przy boisku do gry w piłkę nożną a zaraz po drugiej stronie drogi masz niemieckie okopy... w zasadzie są tam same współczesne śmieci ale kilka łusek znalazłem. Sama strzelnica była przeznaczona dla karabinków sportowych. Za strzelnicą masz wilcze doły" :P Nie wiem kto tam grzebie ale można w tych dołkach schować drużynę harcerską. Po wojnie wyrzucali tam śmieci" ze szpitala: mnóstwo pobitej ceramiki, poniszczone termometry itp. teren jest tak zaśmiecony, że wykrywacz jest prawie bezużyteczny, więc chyba dlatego ktoś postanowił zrobić z tego miejsca kopalnie odkrywkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 5 Luty 2013 Autor Share Napisano 5 Luty 2013 Czyli nie strzelnica Ale jakaś strzelnica była podobno za MOK-iem, gdyby nie to, że to centrum miasta. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.