Skocz do zawartości
  • 0

Koło napinające

MilKam88

Pytanie

Napisano

Witam,

ostatnio wyszło takie o to kółko. Wydaje mi się, że może to być koło napinające, ale nie jestem pewien. Może któryś z kolegów wie co to jest i od czego? Dodam, że wyszło na pozycjach radzieckich. Obok było pełno łusek DSzK.

Pozdrawiam.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Obudowa sprzęgła t-34. Jeśli chciałoby ci się szukać to w dziale pojazdy i artyleria jest mój wątek, sporo zdjęć i schematów również z tą częścia.

pozdro
Napisano
to jest raczej koło hamulca ręcznego
przykładowe zdjęcie
http://i13.photobucket.com/albums/a280/lowrdrbird/Studebaker%20US6%201945/100_6837.jpg
Napisano
No w stu procentach stwierdzić nie mogę gdyż części z mojego zdjęcia poszły gdzieś do Wawy na odbudowę teciaka. W linku który podrzuciłem jest i koło hamulca ręcznego. W każdym razie z t-34. Tak mniej więcej ile to kolego waży? Bo jeśli dość lekkie to tak jak kolega yoony pisał będzie to raczej koło hamulca ręcznego.
Napisano
Właśnie nie jest ciężkie. Nie warzyłem jeszcze, ale wydaję mi się, że około 5-7kg. Patrząc na zdjęcie, które wkleił kolega yoony, też myślę, że będzie to jednak koło hamulca ręcznego.

Dzięki raz jeszcze koledzy za pomoc ;).

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie