Skocz do zawartości

medal/odznaka 1734r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam takie cudo mi wyskoczyło na spacerku dzisiejszym wszystko jakby ręczna robota napisy chyba po łacinie i data 1734r korona typu szwecja/rosja w środku litery GR lub CR nie wiem czy da się to roszyfrować ale z góry dzieki za info.

Napisano

bardzo trudno odczytać napisy więc przepiszę tą plątanine którą tam widać może uda się dopasować słowa od dołu RETAL/GRMY lub ORMY/SEAMII/CORVS lub COMVS oraz kolejne w środku MOMI lub HOMI ENTI OWI 1734 V PENSK lub PEMSK to na tyle naprawdę bardzo trudno rozczytać to pismo więc może chociaż któryś z tych wyrazów do czegoś pasuje:-)

Napisano
Emblemat z czapki,beretu , wojskowe służby transportowe http://www.blitzandpeaces.co.uk/Museum/WWII%20MILITARIA/WWII%20BRITISH%20ARMY%20EQUIPMENT%20PHOTOS/slides/ROYAL%20ARMY%20SERVICE%20CORPS%20BADGE%20WW%20II.jpg
Napisano
dzięki koledzy tylko zastanawia mnie dlaczego moja taka zjechana i dziargana" na nowo? przez to miałem bardzo duże kłopoty z odczytaniem myślałem że to jakaś łacina:-)ale wszystko by się zgadzało ponieważ trafiona na pozycjach pod Malborkiem niedaleko dawnego stalagu głównie dla anglików
Napisano
wygląda na to że koleś się niezle nudził zjechał całość i ponownie wydziargał dlatego takie bazgroły porobił jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie