HASAG40 Napisano 11 Marzec 2012 Autor Napisano 11 Marzec 2012 witam takie cudo mi wyskoczyło na spacerku dzisiejszym wszystko jakby ręczna robota napisy chyba po łacinie i data 1734r korona typu szwecja/rosja w środku litery GR lub CR nie wiem czy da się to roszyfrować ale z góry dzieki za info.
HASAG40 Napisano 11 Marzec 2012 Autor Napisano 11 Marzec 2012 bardzo trudno odczytać napisy więc przepiszę tą plątanine którą tam widać może uda się dopasować słowa od dołu RETAL/GRMY lub ORMY/SEAMII/CORVS lub COMVS oraz kolejne w środku MOMI lub HOMI ENTI OWI 1734 V PENSK lub PEMSK to na tyle naprawdę bardzo trudno rozczytać to pismo więc może chociaż któryś z tych wyrazów do czegoś pasuje:-)
abcd Napisano 12 Marzec 2012 Napisano 12 Marzec 2012 Emblemat z czapki,beretu , wojskowe służby transportowe http://www.blitzandpeaces.co.uk/Museum/WWII%20MILITARIA/WWII%20BRITISH%20ARMY%20EQUIPMENT%20PHOTOS/slides/ROYAL%20ARMY%20SERVICE%20CORPS%20BADGE%20WW%20II.jpg
HASAG40 Napisano 12 Marzec 2012 Autor Napisano 12 Marzec 2012 dzięki koledzy tylko zastanawia mnie dlaczego moja taka zjechana i dziargana" na nowo? przez to miałem bardzo duże kłopoty z odczytaniem myślałem że to jakaś łacina:-)ale wszystko by się zgadzało ponieważ trafiona na pozycjach pod Malborkiem niedaleko dawnego stalagu głównie dla anglików
HASAG40 Napisano 12 Marzec 2012 Autor Napisano 12 Marzec 2012 wygląda na to że koleś się niezle nudził zjechał całość i ponownie wydziargał dlatego takie bazgroły porobił jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.