EleMentaL Napisano 5 Marzec 2012 Autor Napisano 5 Marzec 2012 Witam.Chcę kupić sobie w końcu lepszy wykrywacz i pożegnać HS3.Powiedzcie mi który z tych wykrywaczy polecanie i dlaczego? Może ktoś zna jakieś różnice? Wady? Zależy mi na waszej ocenie bo w internecie jest masa wiadomości i wieksza połowa nic nie wnosi do sprawy.http://allegro.pl/tesoro-cibola-wykrywacz-metali-nowy-i2158585564.htmlhttp://allegro.pl/rutus-argo-i2180833674.html
desmo Napisano 5 Marzec 2012 Napisano 5 Marzec 2012 Bez względu czy wykrywacz ma być na drobnicę czy na dużą militarkę, lepszy będzie oczywiście Rutus. Tu nie ma nawet co porównywać tych wykrywaczy, zresztą na forum jest o nich bardzo wiele napisane.
sza.man Napisano 5 Marzec 2012 Napisano 5 Marzec 2012 na dużą militarkę to akurat najlepszy będzie HS-3, z którym kolega się chce żegnać...
marek5 Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Ze stajnia Rutsa nie mialem kontaktu.Mam tesoro i nie zamierzam zmieniac.Jest lekki prosty i skutecznyna na kolor.
prymek7 Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 jeśli chcesz prosty wykrywacz, łatwy do opanowania o super ergonomii i skuteczności wybierz Tesoro
desmo Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Zgadza się, jak kolega chce prosty, stary i łatwy do opanowania sprzęt, a do tego zamierza kopać drobnicę to niech weźmie Cibolę.Jak zamierza z kolei kopać tylko duże żelastwo to niech zostawi sobie HS-a.Jeśli chciałby jednak kopać i jedno i drugie, a do tego zrobić wielki technologiczny krok do przodu, to niech weźmie Argo. Biorąc do tego pod uwagę cenę Ciboli i Argo, wydaje się, że wybór może być tylko jeden...
marek5 Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Wlasnie pojawil sie post o wielkim technologicznie kroku"
desmo Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 I jaki to ma związek z tematem?? Jak kolego nie masz nic do powiedzenia, to nie zabieraj głosu.
miki_mi2 Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Podbijam. Stoję przed takim samym wyborem- cibola i zostaje w kieszeni jeszcze lub argo. Oba używane. Potrzebuje bardzo dobrej dyskryminacji. Ale tez militarkę kopie na pobojowiskach. Czy jest sens dopłacać te 400 do argo? Generalnie to preferuje wykrywke typu Wlacz i szukaj. Proszę o merytoryczne wypowiedzi.
piotr01051989 Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Bardzo dobrej dyskryminacji za te pieniążki nie dostaniesz. Ale argo jest troszkę wyżej niż cebula. Masz wyświetlacz , poniekąd wiesz co kopiesz, ręczne strojenie do gruntu, oba sprzęty są dość dobrze zrobione, stabilna konstrukcja, argo sprawdzi się na militarkę i na kolor jest super.Jest też alternatywa, możesz kupić proxime. Za 1,5 tyś masz sprzęt również dobry i w tym nowy. Ja sam przerabiałem zagraniczne sprzęty i jednak wróciłem do proximy. Decyzja należy do Ciebie
bubbers Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Jeżeli chodzi o kopanie kolorków to cibola nadaje się do tego świetnie,dyskryminacja też jest niezła,na złom już trochę gorzej co nie znaczy że na złom jest słaby.Ja mam tylko porównanie do proximy i wiem że na kolorek cibola jest lepsza.Dobrym rozwiązaniem by było wyrwać tesoraka używkę w dobrej cenie i kupić sobie drugi wykrywacz z dobrym trybem statycznym np.używaną proxime bo statyk ma dobry.To za jakieś 1900 zł miałbyś dwie wykrywki,co dwa wykrywacze to nie jeden.pozdro
romanrp Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 kupcie sobie golden mask 1+ prosty szybki dosc gleboki 5 zl bez trudu bieze z 30 cm w gruncie tani 18 khz na drobnice bardzo dobry dyskryminacja dobra gwozdzi nie lapie reg glosnosci wszystko biezesz na sluch wiesz czy zelazo czy kolorek do tego cewka dd za te pieniadze warto
nunek72 Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Ja w tej sytuacji brałbym Argo ( oczywiście z 29 DD ) W tym przedziale cenowym moim zdaniem najlepszy stosunek: cena/jakość/możliwości/serwis. Całkiem przyzwoity wykrywacz. Nada się na militarkę, a i drobnicę przyzwoicie pociągnie.Zasięgi bardzo dobre i nie jest tak skomplikowany jak o nim niektórzy piszą.romanrp, a mierzyłeś GM1+ na 1 grosz w glebie? Ciekaw jestem jak to wygląda.
nunek72 Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Ja w tej sytuacji brałbym Argo ( oczywiście z 29 DD ) W tym przedziale cenowym moim zdaniem najlepszy stosunek: cena/jakość/możliwości/serwis. Całkiem przyzwoity wykrywacz. Nada się na militarkę, a i drobnicę przyzwoicie pociągnie.Zasięgi bardzo dobre i nie jest tak skomplikowany jak o nim niektórzy piszą.romanrp, a mierzyłeś GM1+ na 1 grosz w glebie? Ciekaw jestem jak to wygląda.
romanrp Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 drogi nunku jak bym nie mierzyl osobiscie to bym niepisal
nunek72 Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 I się zdublowało...:-)No to Szanowny romku mógłbyś podać wynik ??? :-))))
romanrp Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 drogi nunku wlasnie przed chwila zrobilem dla cebie test choc na dworze zimno na 1 gr na 30 cm i lapie sygnal dosc wyrazny bez sluchawek i uwazam ze za te pieniadze sprzet jest dobry
nunek72 Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Dziekuję za poświęcenie.Wow,to chyba muszę zmienić swoją zabawkę :-(Pozdrowienia
VanWorden Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Oczywiście że z tych dwóch należy wybrać Argo, chyba że Cibolę kupujemy dla dziecka, dziewczyny/żony lub jako zapasowy wykrywacz do bagażnika". A co do testów i podawania centymetrów itp., to jest to kompletna bzdura. Grunt gruntowi nierówny, więc takie pomiary możemy sobie włożyć w buty. Pozdrawiam, VW
Raned Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 A propos 1 cynicznego zdania VanWordena to znam kilku wybitnych poszukiwaczy z dużymi sukcesami (dojrzałych mężczyzn a nie dzieci, dziewczyny/żony), którzy używają właśnie Ciboli jako swojego głównego (a nie zapasowego) wykrywacza.
bubbers Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Ja na kolor chodzę z cibolą i jestem z tego wykrywacza bardzo zadowolony,prostota użytkowania,waga no i oczywiście zasięg też jest przyzwoity i tak właśnie powinien wyglądać wykrywacz na kolorek,pozostaje jeszcze kwestia gustu jeden lubi komputerki drugi proste gałkowce,a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje,dzieckiem jakoś nie jestem i dziewczyną też nie a cibolę kupiłem właśnie za to co napisałem wyżej.
VanWorden Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Tak, też znam takich którzy z Cibolą chodzą jako z jedynym czy głównym wykrywaczem. Znam też takich, którzy chodzą ze Smętkiem czy 30 letnim Cscopem i też mają świetne rezultaty, tylko co z tego wynika? Przedstawiono tu dwa wykrywacze i dla mnie, który pracował długo na Ciboli, Vaquero itd., wybór jest prosty. Argo daje nam nieporównywalnie więcej możliwości, więc zestawianie tych dwóch wykrywaczy już samo w sobie jest trochę nieporozumieniem. Ale jeśli ktoś tak woli to przecież jest to jego wybór i tyle w temacie. Pozdrawiam, VWPS - żadnego cynizmu" czy złośliwości w mojej pierwszej wypowiedzi nie było. Po prostu przedstawiłem swoją opinię bo tak właśnie od pewnego czasu robię z wykrywaczami marki Tesoro.
Jurek.S Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 EleMentalA musi byc prosta jak cep Cibola lub wiecznie popierdujący Rutus?W tym przedziale cenowym jest dość duzo wykrywaczy co najmniej przyzwoitych a o używkach nawet nie wspomne np.Whites MXT,Xiterry itd,itd....
miki_mi2 Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Nie wiem jak elemental ale ja odświeżylem wątek gdyż miałem wybierać miedzy tymi dwoma sprzetami. Ostatecznie kupiłem używanego explorera II .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.