Skocz do zawartości

Zagadka cz. 11

gumbi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 304
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
O ile dobrze czytam nr rejestracyjny D-EBBE - to wskazuje on na Jodel D140C, niestety zdjęcia tego modelu wskazuja zupełnie inną konstrukcję (skrzydła, podwozie).
Napisano

Witam. Zaraz wybywam na cały dzień z domu, więc proszę o zadanie kolejnej zagadki bez potwierdzenia. O ile będzie to prawidłowa odpowiedź i ktoś potwierdzi :)Pozdrawiam Sebastian.

Napisano

To nic innego jak francuski Arsenal VB-10 z roku 1945. Napędzany przez 2 silniki Hispano-Suiza 12Zars i uzbrojony w 4 działka 20mm. Zbudowano 6 szt.

Napisano
Witam :) Już jestem w domku. Zdaje się, że mamy do czynienia z samolotem Suchoj T-49. Te duże wloty na przodzie, to jak dobrze pamiętam osłony radiolokatora. Zdaje się że zbudowano jeden model który potem uległ uszkodzeniu i już nigdy go nie naprawiono.... Taki los...
Napisano
Właśnie o tą odpowiedź mi chodziło i nie zawiodłem się myśląc o tobie Sōji Okita ;)
Kikka (często identyfikowany jako Nakajima J9Y i jest to według kurator National Air and Space Museum identyfikacja błędna)
http://en.wikipedia.org/wiki/Nakajima_Kikka

Zadajesz Okita :)
Napisano
Witam. Nie dziwię się, że kol. Landszaft dał taką odpowiedź. To zdjęcie figuruje prawie na kazdej stronie pytanej o J9Y.
Ale pomijając Jego falstart zadał kolejną ciekawą zagadkę. Coś dla Sōji Okita

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie