julianni Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 Mi najbardziej podoba sie malowanie pojazdu. Oprocz tego fajnie wyglada ta deseczka z bagnetem i menaszka w punkcie opatrunkowym"Pozdrawiam wszystkich.
SHarky Napisano 12 Marzec 2012 Autor Napisano 12 Marzec 2012 Dziękuję Kolego za opinię. Wracając nieco do tematu kolejnej dioramy z Teciakiem w roli głownej, podsyłam poglądowo fotkę kończonego już powoli przedziału przedniego, w miarę możliwości zarzucę w przyszłości osobny wątek.pozdrawiam
SHarky Napisano 12 Marzec 2012 Autor Napisano 12 Marzec 2012 Aha, dzięki Kol. woytas - instrukcja bardzo się przydała :)
Pepsi_Srepsi Napisano 12 Marzec 2012 Napisano 12 Marzec 2012 No świetnie Ci wychodzi tetka;D Wrzucaj jak co jakieś fotki podglądowe bo zapewne nie jestem jedynym ciekawym końcowego efektu:) Skala to 1:16 czy coś się zmieniło?
aro75 Napisano 12 Marzec 2012 Napisano 12 Marzec 2012 Jestem w tych sprawach kompletnym laikiem ale dla mnie to klasa, czekam na Berlin. Pozdrawiam
Pepsi_Srepsi Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Z Berlinem '45 to jest dobre pole do popisu by ukazać nie tylko chałupnicze metody dopancerzonych pojazdów Aliantów, ale i ostatnie rzuty naprędce skleconego sprzętu Niemców. Widziałem gdzieś kapitalny model przedstawiający Panterę I, ale posiadającą wierzę z dwójki tj. schmalturm, dodatkowo do tego dołożone, zapewne w szybkim pośpiechu płyty pancerne, zero kamo jedynie znaki gdzie mają być spawy wyrabiane przez robotników...no wprost jakby z taśmy produkcyjnej w jakimś dogorywającym zakładzie zjechał ostatni czołg. Uwielbiam takie konwersje. SHarky pomyśl może nad czymś w 1:35, wtedy można by było ten Berlin '45 zrobić;) Aczkolwiek na teciaka również czekam heh;D
SHarky Napisano 13 Marzec 2012 Autor Napisano 13 Marzec 2012 WitamWydaje mi się, że w skali 1:16 to nawet nieco lepiej będzie uzyskać architekturę, fakturę ulic itd. Żadnego problemu nie będzie - podstawy już mam, jednak tak jak wspominasz o sprzęcie to z nim może być nieco gorzej, ale wycisnę co się tylko da:)pozdrawiam
bigtank Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Tia, ładnie w teorii to wygląda, ale w tej skali to już każdy szczegół jest widoczny. Ja jakoś bym się nie odważył robić dioramy w tej skali, praca na lata ...No i wielkie by toto było....Andrzej
bigtank Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Aaa, jak podstawka to pewnie tak. Myślałem że chcesz się szarpnąć na dioramę tego typu co na górze, ale w skali 1:16.... No i nie każdy dłubie od podstaw takie praco,tudzież czasochłonne panzery od podstaw... :)Andrzej
RAJTAR Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 SHarky jestem pod ogromnym wrażeniem! , harry mi coś wspominał ale rzeczywistość przerasta moje wyobrażenia...Świetna robota.A tak na marginesie to chyba mieliśmy pogadać... ;)pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.